Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » 35-годишен се ожени за 7-годишна срещу 13 долара! След 2 години я уби без да му мигне окото (СНИМКИ)

35-годишен се ожени за 7-годишна срещу 13 долара! След 2 години я уби без да му мигне окото (СНИМКИ)

9-годишна афганистанка бе убита от собствения си съпруг, за когото бе насилствено омъжена на 7-годишна възраст. Tакъв ранен брак принципно е начин да се изплатят семейни дългове, пише The Guardian.

 

Фото: The Guardian

Според местни източници момичето на име Самия била омъжена за убиеца си Шарафудин на 7-годишна възраст. Това е пряко нарушение на законодателството на Афганистан, където брачната възраст за момичета е минимум 16 години.

Причината за жестокото убийство не е известна. Веднага след извършването на престъплението мъжът избягал.

 

Фото: Mirror

 

Понастоящем полицията разпитва бащата на Самия, който е обвинен, че е принудил момичето да се омъжи. Човекът първо се позовал на древния обичай “баад”, при който като обезщетение за извършено престъпление се дава жена.

По-късно обаче той признава, че е продал дъщеря си за 13,5 долара. Дали 35-годишният съпруг е влязъл в сексуални отношения с детето все още не е известно. Сега полицията го търси./Блиц

От категорията