Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » Иранска шофьорка видя нещо, което я накара да отбие от пътя и да побеснее! Сега всички в страната говорят за това (СНИМКИ/ВИДЕО)

Иранска шофьорка видя нещо, което я накара да отбие от пътя и да побеснее! Сега всички в страната говорят за това (СНИМКИ/ВИДЕО)

Феминистките в Иран изразиха масово недоволство заради, нападение на жена, която носи хиджаб над друга, която е гологлава, пише “Дейли мейл”.

В клипа се вижда как жена, чието цяло тяло и глава са покрити, спира отстрани на пътя до жена, която не носи дори забрадка. В колата на втората са още една жена и дете. Иранката обаче започва да крещи на другата, че тя трябва да се покрие, защото такъв е законът.


В отговор обаче получава репликата, че за чужденците това не е толкова важно. Това вбесява иранката, която хваща шофьорката за ръцете и започва да я тегли навън, като ѝ крещи да излезе от колата.

“Не може да ходиш така в това общество, ние имаме закони тук”, крещи мюсюлманката.


Забрадката е задължително изискване за жените в Иран след ислямската революция през 1979 г. Освен това докосването, танците или пеене с мъже извън семейството също са забранени.


Жените имат право само да показват лицето си, ръцете и краката си в обществото и трябва да носят само скромни цветове.

 


Жените имат право само да показват лицето си, ръцете и краката си в обществото и трябва да носят само скромни цветове.

 

Източник: Блиц

От категорията