Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Тези 2 съставки ги има във всяка кухня и правят чудеса с ръцете ви- без петна и пигментация и кадифено гладка кожа

Тези 2 съставки ги има във всяка кухня и правят чудеса с ръцете ви- без петна и пигментация и кадифено гладка кожа

Ръцете издават възрастта по същия начин както кожата около очите, а понякога и повече даже. Ако лицето може да бъде освежено с козметика и специални препарати , при ръцете ситуацията е по-трудна. Те са визитната картичка на всяка жена.

Не е тайна, че ходенето в козметичен салон почти гарантира идеално състояние на кожата за вашата възраст.

 И все пак, можете да прекарате само 10 минути в седмицата, вместо да давате пари за скъпи процедури. Днес ще споделим с вас рецепта, която дълбоко почиства кожата, подмладява и омекотява кожичките.

Грижа за ръцете у дома

Грижа за ръцете у дома

Ръцете ни са най-уязвимото място. Кожата там е постоянно изложена на слънчева светлина и домакински химикали и страда от механични повреди . Подкожният слой мазнини, който може да намали тежестта върху кожата, е много тънък на ръцете. В резултат на това кожата започва да старее още от 20 годишна възраст

Готвенето, почистването и сухотата нанасят повече щети върху ръцете отколкото времето. И след 30-40-та години по ръцете започват да се появяват тъмни петна и лунички – в резултат на излагане на слънце.

петна по ръцете

За щастие у дома можете да подготвите средства за ръце, които да задоволят дори и тези, които са минали шестата десетка. На тази възраст ръцете могат да ви изглеждат като на 40 години, ако редовно повтаряте тази процедура.

Рецепта за маска за ръце

Рецепта за маска за ръце

Ще ви трябва:

2 супени лъжици сол (за предпочитане морска) 2 супени лъжици сода за хляб 3 супени лъжици пяна за лице (или гел за измиване)

Ако използвате морска сол, преди това минете през кафемелачка. Смесете със сода и добавете гела или пяната. Разбърква се до консистенцията на заквасена сметана (отнема най-малко една минута).

маска за ръце

Когато масата е готова, я поставете на ръцете си, като движите от върха на пръстите до лактите. С нежни масажиращи движения нанесете содовата маска , като обръщате специално внимание на кожичките. Те много бързо се омекотят и няма да е трудно да ги премахнете. Течната маска ще се втвърди все повече и повече, но не спирайте. Изтъркайте ръцете си от всички страни за 10 минути, след което изплакнете с топла вода. Резултатът ще ви изненада приятно!

домашна маска със сода

Тънките косми по ръцете от това лекарство при трети или четвърти път се изтъняват и престават да растат. Пигментните петна и луничките ще избледнеят, а и изчезнат с течение на времето Кожата ще ви стане мека и гладка още след първия път

Можете да повторите тази процедура не повече от веднъж седмично. Както можете да видите, това е много мощен инструмент и трябва да го прилагате с повишено внимание. Не търкайте очите си и не я правете, ако имате драскотини и рани, а тези, които имат суха кожа, препоръчваме да добавят една супена лъжица зехтин или друго масло.

За да избегнете изсушаването на ръцете си, не забравяйте да използвате овлажнител . Самият процес е много приятен, включва лек масаж. Само 10 минути седмично ще имате красиви бели ръце без следи от старост. Просто не забравяйте, че трябва да хидратирате кожата си не само след маската, но и всеки ден. Това важи не само за ръцете!

Споделяйте впечатленията си в коментарите, ако вече сте я изпробвали.

 

 

Източник:  За жената

От категорията