Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Овесената каша в действие, колкото повече ядете толкова по- слаби ставате

Овесената каша в действие, колкото повече ядете толкова по- слаби ставате

Когато имате доста наднормено тегло дори на най- елементарната диета с ограничаван е на калориите и правилно хранене ще доведе до загуба на тегло . Въпреки това, свалянето ще спре след един месец и най- вероятно ще върнете повечко килограми отколкото сте свалили.

Най-полезната каша , според експерти от Кардифския университет, а не само, е овесената. Тя не само има благоприятен ефект върху нервната система, стомашно-чревния тракт, кожата и баланс на хранителни вещества в тялото, но също така допринася и за загубата на тегло.

Овесена каша за загуба на тегло

Овесена каша за загуба на тегло

Бързата диета , която ще ви предложим, дава резултат за една седмица. Приблизително 4 кг наднормено тегло ще изчезне без проблеми със стабилно хранене 3 пъти на ден. Просто да се има предвид, че загуба на тегло е свързано с монотонно меню, но резултатът е гарантиран.

60% от храната е овесена каша . Това може да бъдат и зърнени култури. Но овесената каша се приготвят много по-бързо.

Овесена каша за загуба на тегло

Един цикъл е 4 дни, 3 от които не се различават един от друг. Четвъртият ден в допълнение към стандартното меню включва зеленчуков бонус : 300 грама от всички зеленчуци по ваш избор. Те дори могат да бъдат картофи и царевица, въпреки че е препоръчително да се ядат във варена форма. По-добре е да се даде предимство на суровите зеленчуци , които ще заменят комплекс от витамини по време на храненето.

Меню за деня

Овесена каша за загуба на тегло

Закуска: овесена каша с ябълки. Купете една купа овесена каша и я разтрошете две ябълки или ги изядете за десерт. Обяд: овесена каша със сирене, ябълки и подправки. В една купа овесени ядки добавете 3 ябълки, 100 г извара, една чаена лъжичка мед и малко канела. Въпреки диетата на повечето съставки, вечерята ще се окаже задоволителна. Вечеря: извара с ябълки. 200 г извара и 4 ябълки се превръщат в завидна вечеря, ако ги печете заедно.

Овесена каша за загуба на тегло

Така че, имате приблизително меню, остава само да му устоите. Ябълката е най-простият плод, който ни идва на ум. Тя може да бъде успешно заменена с киви, неговото съдържание на калории е почти същото. Някой може да се изненада от липсата на месо в списъка на съставките, но това няма значение: овесена каша е на второ място сред зърнените храни по съдържание на протеин . Една порция дава на тялото 20% от дневната доза.

Кашата е интересен продукт, особено овесената. Тя набъбва в стомаха, обвива стените и храносмилането за дълго време, създавайки чувство на ситост. Ето защо гладът при такава диета просто не съществува.

Можете да разнообразите менюто не само със зеленчуци, но и с различни подправки. Перфектно подходящи са канелата и карамфила, пикантни подправки . Калоричното съдържание на подправките е невероятно малко, но ще помогне за подобряване на вкуса на овесена каша. Между другото, овесена каша без добавки има много приятен вкус. Препоръчваме Ви да  му се насладите напълно!

диета с овесена каша

Можете да изкарате на такава диета за няколко седмици, но не повече, в противен случай липсата на месо и други продукти в диетата може да повлияе на мускулния тонус и цялостното благосъстояние. Само след няколко дни – и овесени ядки носят на тялото от токсини, които могат да бъдат виновни за набор от допълнителни килограма.

Нейните ползи за организма като цяло, а не само при отслабване, са неоспорими. Съгласни ли сте с нас?

 

Източник: За жената

От категорията