Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Шокиращо, не сте го знаели! Ето ТОВА причиняват на гърдите ви 3 чашки кафе на ден!

Шокиращо, не сте го знаели! Ето ТОВА причиняват на гърдите ви 3 чашки кафе на ден!

Едно скорошно проучване на шведски учени доказало, че женските гърди имат тенденцията да намаляват при редовната употреба на кафе. Те провели експеримент, в който взели участие над 300 жени.

Всеки ден субектите пиели по три чаши кафе. По-късно това станало причина за намаляване на гърдите им с около 17%! Бюстът на жените, които останали безразлични към тази напитка, останал същия.

защо да не се пие кафе

Защо гърдите намаляват?

Причината за тази неблагоприятна реакция са веществата в кафето, които влияят върху нивото на женските хормони. Пиенето му забавя метаболизма и тялото започва да произвежда по-малко естроген.

Но учените успокояват – любителите на кафе да не се притесняват! В крайна сметка – по-малък размер на бюста означава по-малък шанс от развитие на рак на гърдата. Кафето, от друга страна, предотвратява опасната болест.

Американски учени, от своя страна, са заключили, че хората, които често консумират кафе, е по-малко вероятно да се самоубият.

Не изпадайте обаче в паника. Тази статия е само предупреждение за това, че трябва да бъдат внимателни, за да сте здрави!

 

Източник: За жената

От категорията