Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Разбра се с що за гнусотии ни тъпчат по морето

Разбра се с що за гнусотии ни тъпчат по морето

Над 280 килограма негодни храни са иззети при проверки на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) по Черноморието през месец юли. Инспекциите се провеждат на територията на Варна, Бургас и Добрич. Това съобщиха от БАБХ.

Проверяват се обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни и сезонни обекти, обекти с дейност „кетъринг”, заведения за обществено хранене, включително и такива, намиращи се на територията на хотелски комплекси и туристически обекти, предлагащи услугата „all inclusive“.

За установените несъответствия са издадени 157 предписания и са връчени 43 акта за установяване на административни нарушения.

Най-често констатираните несъответствия са по сградния фонд и оборудването, търговия с храни без идентификационна маркировка за произход и годност.

Нередности са открити и по поддържане на Системите за управление на безопасността на храните, както и неправилно етикетиране.

За периода са насочени за унищожаване 284 кг храни от животински произход. Поради лошо хигиенно състояние са затворени обекти на територията на Варненска област./Блиц

От категорията