Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ИДЕИ ЗА ДОМА » Как да си направим пътечка в градината сами – 53 оригинални идеи (снимки)

Как да си направим пътечка в градината сами – 53 оригинални идеи (снимки)

С красиви и удобни пътеки всеки крайградски район изглежда чист и добре поддържан. Те не само обединяват къщата с останалите сгради, но и изпълняват важна декоративна функция. За да дадете на няколко декара земя ексклузивност, естетика и да направите вилата за отдих възможно най-удобно и уютно, струва си да наблегнете на градинския дизайн.

дизайн в градината

Пътеките съединявват всички обекти в двора, те ни позволяват да идентифицираме функционалните зони: градина, цветни лехи, стопански постройки, място за почивка.

 С компетентен подход градинските пътеки могат да коригират дори някои грешки в ландшафтния дизайн.

Направихме за Вас селекция от вдъхновяващи идеи как да направите пътеки в селската къща със собствените си ръце . Те ще ви помогнат в каква посока да се движите, за да подобрите успешно градината си

Пътеки направени със собствените ви ръце

Разнообразието от материали дава голямо пространство за реализиране на идеи за подобряване на терена. За да дадете природна красота, непретенциозност и благородност на дадена страна, изберете естествен камък.

Пътеки направени със собствените ви ръце

Бъдете по-смели в експериментите: използвайте различни цветни и текстурни материали, комбинирайте и ги разпространявайте по много начини. Дори пътечката от скучните бели бетонни плочки не само ще запази практическата си стойност, но и ще стане красива.

Пътеки направени със собствените ви ръце

Обърнете фантазията в реалност – направете пътека от дънери н дърво, укрепете я с чакъл и пясък. Междините покрийте със земя, смесена със семена на растенията.

идеи за декорация в градината

Пътеките, изработени от бетонни плочи, са достъпни и евтини. Но не слагайте всички в един размер. Изглеждат монотонно. Плочки с различни размери, разположени добре, ще добавят динамика. За да не плевите в пространството между тях, обработвайте почвата с хербициди преди полагане.

идеи за декорация в градината

В малък двор, не правете права пътечка. Опитайте се да очертаете завои и вълни: така оптически давате дълбочина на пространството.

идеи за декорация в градината

Модерен свободен стил в градината – плочки, монтирани на чакъл. Тази концепция прави трасето визуално по-хармонично. Практичността на плочите и гранулацията на чакъл успешно допълват романтичната атмосфера на градината.

идеи за декорация в градината

Все по-популярни стават селските пътища, изработени от изкуствен бетон, който се отличава със специални форми. Процесът е доста стар и дълъг, но си заслужава, гледката определено е красива

идеи за декорация в градината

Градинската пътека под формата на клавиши на пиано ще се появи, ако нарисувате сами пътеката в бяло и изберете черни плочки за клавишите. Можете също да използвате камъчета с различни цветове по пътеката за чакъл. Децата и музикантите със сигурност ще бъдат доволни!

идеи за декорация в градината

Камъчета – друг добър материал за градинската пътека. Могилата от камъчета създава добра адхезия към повърхността, така че да не е хлъзгаво.

идеи за декорация в градината

Смяната на формата на мозайката, може да създаде различен модел на сложност. Комбинирането на материали много стилно се вписва в ситуацията с естествени и изкуствени предмети.

идеи за декорация в градината

Те определено са забележително красиви градински пътеки от цветни мозайки, облицовани с парчета керамични плочки или керамика. Дизайнът може да бъде разработен на хартия, но импровизацията също ще бъде различна в уникалния дизайн

Граничната градинската пътека може да бъде изтъкана от пластмаса, тухла, камък, бетон, стъкло, мозайка, от растения … твърде много варианти, но основната му функция – ясно кантирана пътека и удължаване на живота на всяко покритие.

идеи за декорация в градината

Пътеката не само прави градината чиста и подредена – тя дава пълен облик.

идеи за декорация в градината

Една обикновена трева ще изпълни прекрасно връзките между плочите на градината. Поставянето диагонално създава интересен ритъм.

идеи за декорации в двора

Тухлените градински пътеки – това вече е класически вариант отвсякъде. Не е нужно да се ограничим до една прост настилка от пясък и чакъл, а да се използват примерно тухли с различни нюанси, които ще образуват красива крива линия.

идеи за декорации в двора

За изграждане на градински пътеки, строителни тухли не са подходящи, по-добре е да се използват специални тротоарни плочи, които не се страхуват от вода и замръзване.

идеи за декорации в двора

Евтиният, издръжлив и практичен материал е камъни с бетон. Няма ограничения във въображението: камъчета с различен размер и цвят или същите камъни

идеи за декорации в двора

Един прост, но спретнат път на зеленина може да изглежда като пътека към приказния свят, който обещава изненада за всеки

идеи за декорации в двора

Стъклени бутилки се използват като алтернативен евтин материал. Те са разположени с главата надолу и се движат в земята. Това е много необичайно и изглежда доста оригинално, а също така ви позволява да създавате различни орнаменти.

идеи за декорации в двора

Също така е възможно да се комбинират няколко вида камъни и плочки. Такава комбинация е много хубава и оригинална.

идеи за декорации в двора

Виждате ли колко разновидности на градински пътеки можете да създадете, ако всъщност си поставите цел? Тези интересни парчета доказват, че с минимална наличност и малко усилия можете да създадете уютна приказка близо до къщата или парцела си. В някои случаи е достатъчно да прекарате няколко часа, за да получите красива, добре поддържана и все пак оригинална пътечка

Харесва ли ви идеята да използвате обикновени камъни и тухли? Опитайте се да направите такава пътека в хармония с общия стил на двора.

Не е трудно да се построи красива градинска пътека, въпреки че ще трябва да работите упорито. Но в края на краищата вие правите това за себе си, затова е полезно да покажете въображение и усърдие, за да създадете уют, а след това да се наслаждавате дълго време на резултатите от работата си .

Надяваме се, че тази селекция ще ви помогне при избора на дизайн. Не забравяйте да кликнете върху бутона Споделяне във Facebook!

 

Източник: За жената

От категорията