Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ШОУБИЗНЕС » Тази година принц Джордж отново е в първи клас-Какво става с бъдещия крал?

Тази година принц Джордж отново е в първи клас-Какво става с бъдещия крал?

В началото на септември учениците в повечето страни по света традиционно тръгват на училище. Не е изключение и британското кралско семейство, като тази година в първи клас постъпи и принц Джордж.

През лятото момчето навърши 5 години, а миналата година се оказа много заета година за него: той за първи път отиде на училище, беше в чужбина на посещение, получи за подарък братче  …

Да, той миналата година вече беше в първи клас, и през тази година пак в първи клас. Защо се получи така?! Нека разберем!

Миналата година Джордж отиде на училище с баща си, тъй като майка му имаше усложнения поради бременност.

Нямаше го познатото тържествено преминаване, директорката го прие и влезе в клас.

Всеки предположил, че ученето в обикновена школа няма да се случи без приключения. И може ли да е въпрос на прост живот, ако сте бъдещият крал на Великобритания ? Но фактът, че малкото княз дори ще бъде застрашен, очевидно не е предвидил кралското семейство.

Тъй като животът на момчето се планираше да бъде опитен, той беше силно укрепен от защитата. В същото време , други родители започнаха да се притесняват : ако има терористична атака, децата им могат да страдат! Когато нарушителят беше уловен , всички се успокоиха малко.

Тази година отново беше съобщено, че принц Джордж отива в първи клас. Не, не става дума за напредъка на момчето. Образователната система в Обединеното кралство изисква децата да постъпят в началното училище на 5-годишна възраст.

Миналата година Джордж премина нещо подобно на предучилищна подготовка, когато децата свикват с нови условия и се учат и да се запознаят в спокойна атмосфера. Тази година принцът отиде в истинския първи клас, но родителите му не искаха това да бъде широко разгласено от пресата. Детето също се нуждае от малко спокойствие!

В Обединеното кралство е обичайно децата да бъдат изпращани рано.

След няколко години основно училище учениците са повече или по-малко решени да започват подготовката за бъдещата професия. На 12-13 годишна възраст или отиват в средно училище, или отиват в колеж.

Тийнейджърите на 16-годишна възраст се сбогуват със средното училище, след което могат да отидат на работа или да отидат по-далеч във висше учебно заведение. Но последният вариант предполага, че все още трябва да учат в продължение на няколко години, за да минат приемните изпити.

 

От една страна, това е загуба на време, а от друга – възможността отново да преосмислят всичко и да решат бъдещата си професия. Дали това помага на практика – може само да гадаем.

В първи клас Джордж вече се потопи в света на математиката, френския език и ще учи дори религия. Той е съвсем обикновен ученик, ако не вземате предвид какво го очаква в бъдеще.

От категорията