Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ШОУБИЗНЕС » Преди малко Азис получи това писмо и побеля! Чуди се от къде му дойде, голяма беда в живота на певеца

Преди малко Азис получи това писмо и побеля! Чуди се от къде му дойде, голяма беда в живота на певеца

Азис е натрупал хиляди левове дълг към НОИ

Дългове за няколко хиляди лева е натрупал Азис към НОИ. Проверка на „България Днес“ показва, че изпълнителят е с прекъснати здравноосигурителни права. Още от 2014-а Азис е спестявал дължимите суми към държавата. Осигуровки липсват и за почти цялата 2017г.

, а за настоящата се е отчел само за четири месеца.

Справките в регистрите показва, че декларираният доход на певеца е 1500 лева на месец.

Това означава, че общата сума, която трябва да плати, ако иска да получи добра пенсия и да си върне здравните права е над 13 000 лева. Това е поредният проблем, с който държавните органи се сблъскват. Одисеята му с НАП продължава от години.

Само преди дни, по информация на „24 часа“, певецът е осъмнал със запорирани сметки и банкови карти по искане на приходната агенция. През 2009-а след ревизия данъчните откриват, че славеят не се е регистрирал по ДДС, въпреки че бил длъжен да го направи заради доходи от икономическа дейност над 50 000. В ревизионния акт данъчните начисляват задължения от 581 000 лева, като с лихвата сумата стига 800 000. За да си вземе парите, държавата продаде огромен апартамент на певеца за 260 000 лева.

От категорията