Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » Учителка по анатомия показа органите си на учениците по време на урок (СНИМКИ/ВИДЕО)

Учителка по анатомия показа органите си на учениците по време на урок (СНИМКИ/ВИДЕО)

Холандската учителка по биология Деби Хееренс е от онези учители, които се посвещават изцяло на любимата си професия. Видеоклипове на уроците й, се разпространиха в интернет, предизвиквайки небивал интерес във всички краища на света!

Тази преподавателка измислила хитър ход как да привлече вниманието на учениците по време на уроците по анатомия. По време на заниманията, Деби се качва на чина и сваля дрехите си, под които се намира костюм с нарисувани мускули.

Според Деби, тази оригинална идея й е дошла в ума съвсем случайно.

Веднъж тя видяла ексцентрично облечена жена с изображение на мускули. Тогава учителката по биология осъзнала, че такъв костюм ще бъде отлично нагледно пособие.

На следващия ден Деби разказала на директора за идеята си. Той много харесал смелата идея на учителката и дал разрешение да използва този трик.

Нагледната демонстрация на части от човешкото тяло имала огромен ефект. Учениците прекрасно разбрали и запомнили материала и в следващия урок те отговаряли отлично! Вдъхновена от този успех, Деби Хееренс попълнила своя демонстрационен гардероб с още няколко костюма с изображение на кости и вътрешни органи.

Видеоклипът по-долу показва един от уроците на Деби. Струва си да се види поне веднъж!

Превод и редакция:

 

От категорията