Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Пак прецакани: Край на смяната на времето в ЕС, ама друг път. Ето какъв номер извъртяха Австрия, Белгия и Холандия

Пак прецакани: Край на смяната на времето в ЕС, ама друг път. Ето какъв номер извъртяха Австрия, Белгия и Холандия

Австрия, Белгия и Холандия са съгласували действията си в подкрепа на предложение на ротационния председател на Съвета на ЕС Австрия въпросът за смяната на часовото време да бъде отложен за след 2021-а година. Това съобщиха белгийски медии, цитирани от информационните агенции.

Австрия настояла за отлагане, за да бъдат извършени допълнителни проучвания. Предвижда се въпросът да бъде обсъден на неофициална среща на министрите на транспорта от ЕС в понеделник.

Европейската комисия заяви, че “ще брани” предложението си от следващата есен смяната на часовото време да бъде прекратена.

Комисията вече предложи всяка държава от ЕС да определи занапред в кой часови пояс ще се установи за постоянно – с използването само на “лятно”, или само на астрономическо (“зимно”) часово време.

Според анкетата на нашето Министерството на енергетиката повечето българи искали лятно часово време. Но други проучвания показаха точно обратното. 

Тази неделя, 28-и октомври, в 3 след полунощ, преминаваме към астрономическото време и връщаме стрелките на часовника с час назад

От категорията