Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Трик, който ми разкри свекървата. Ето как винаги сармите й стават перфектни, трябва само да направите това със зелето

Трик, който ми разкри свекървата. Ето как винаги сармите й стават перфектни, трябва само да направите това със зелето

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Как бързо да приготвяте зелевите сарми? Уникален трик!

Много хора харесват зелевите сарми, но нямат време да си ги приготвят. А понякога така им се иска, да им се порадват в домашни условия.

За да не харчите много време и усилия, но да успеете да сготвите вкусно ястие, се възползвайте от този прост трик.

Преди трябваше да готвите зелевите сарми, като чакате дълго, за да се сварят и охладят, но сега всичко е станало много по-лесно.

Колко е хубаво някой да е помислил за това от преди!

 

Как бързо да приготвите зелевите сарми?

За да започнете, изберете правилното зеле. Кочанът трябва да бъде леко сплескан, листата да са големи и тънки. Измийте зелето, премахнете някои от горните листа, отстранете стеблата и сложете зелето в микровълновата фурна. Ако то тежи 1,5 – 2 кг, тогава ще трябва да зададете режим на 900 W за около 12 минути.

 

След известно време извадете зелето и микровълновата фурна и проверете мекотата на листата, като просто ги пипнете с пръст. Тогава сложете главата под струя студена вода от чешмата и бавно започнете да отделяте листата. След това ще можете да използвате зелето по обичайния начин за сарми.

От категорията