Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » България почерня преди Коледа. Ето кои са трагично загиналите в касапницата край Пазарджик

България почерня преди Коледа. Ето кои са трагично загиналите в касапницата край Пазарджик

Установена е самоличността на загиналите и пострадалите при тежката верижна катастрофа от тази сутрин на пътя между селата Звъничево и Братаница, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР – Пазарджик.

На място са загинали четирима души на възраст между 60 и 66 години. “Починали са съпруг и съпруга от село Ветрен дол, които са пътували с лек автомобил “Лада”, а по-късно в Областната болница починал и докараната в критично състояние жена, която е била в колата заедно с тях.

Другите двама загинали на място също са семейна двойка от село Братаница.

Изяснена е и самоличността на пострадалите две жени, които са прегледани и консултирани в пазарджишката болница.

Огледът на мястото на инцидента продължава. Отсечката е затворена за движение.

От АПИ съобщиха, че екипите на фирмата, наета да поддържа района, са излезли да работят тази сутрин с няколко часа закъснение. Инж. Глосов допълни, че ще се направи пълна проверка на фирмата. “Ще проверим фирмата и ако те не са си изпълнили условията, ще бъдат санкционирани. Такива проверки се правят регулярно на пътноподдържащите фирми, но няма човек, който постоянно да следи кога са изчезнали да си свършат работата. Ние го установяваме постфактум”, каза инж. Глосов.

Директорът на Пътната агенция добави, че рано сутринта в района е имало гъста мъгла и минусови температури, което бързо води до заледявания. При подобни обстоятелства машините, които поддържат трасето, е трябвало да излязат да работят в 3 ч. сутринта, по предварителна информация – те са го направили в 6 ч. 

От категорията