Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Луна в Овен от 12 януари – големи промени в живота ни и включване на Кармата

Луна в Овен от 12 януари – големи промени в живота ни и включване на Кармата

Днес Луната /oт 12.01.2019г., 10:17ч. до 14.01.2019г., 20:31ч./ навлиза в активния огнен знак Овен.

Сега е много важно да направим равносметка и да си дадем много ясна и обективна представа за изминалата една и половина година в живота ни – какво се е случило с нас самите, работили ли сме по темата да намерим своя истински потенциал и това което ни прави истински щастливи.

И направили ли сме първата крачка по това да изразим качествата на “Аз”-а, нашите дарби и таланти пред света.

В тези дни, можем да очакваме големи промени в живота ни и включване на кармата. И това, което ни е предначертано под форма на външни събития и неочаквани развръзки е доста вероятно именно сега да се прояви. Моя съвет е бъдете внимателни и имайте едно наум! Не прибързвайте. Преди да кажете или направите нещо пребройте до 10 наум. Това определено ще ви предпази от това да реагирате по начин, за който по-късно бихте съжалявали!
Намираме се в средата на коридора на затъмненията. Ако до сега не са се включили в живота ни, то определено можем да очакваме знаци на съдбата! Длъжна съм да предупредя и за опасност от инциденти, така че бъдете внимателни – с шофиране, с ходена на ски в планината, при работа с машини, въобще с всяка ситуация, която съдържа в себе си някакъв риск и минимална предпоставка дори да повлияе негативно в живота ви.
Отново си припомняме, че случващото се по затъмнения сме длъжни да приемем, без да се опитваме да му повлияем, защото малка е вероятността да успеем да го сторим. От друга страна – сами ние да предприемаме нови начинания, сега е напълно противопоказно. Дори уж на първо време един непринуден разговор може да прерасне в кавга с неочаквани последствия. така че ако възнамерявате да водите важни разговори или преговори, изчакайте началото на февруари. Ако задачите ви са неотложни бъдете максимално премерени и търпеливи в общуването с другите!
И колкото и силно да е желанието за активност и действия точно сега, по-скоро бъдете наблюдател и спокойно анализирайте ситуациите, отколкото пряк участник в тях или инициатор!

Може да се опитате да се отдадете на почивка през уикенда или каквото има да вършите, просто да го правите с максимална доза спокойствие. Под огнената и земната енергетика на кардиналните знаци Овен и Козирог можем да поставим важни решения и да създадем планове на действие.

Сега е важно да не прибързвате!
Важно е да не забравяме обаче, че въпреки напрегнатия квадрат, който образуват повечето планети, които се намира в двата кардинални знака Овен и Козирог, двата благодетеля на хороскопа, малкото и голямото щастие, както често са наричани – Венера и Юпитер са все пак в съвпад в знак Стрелец, където доста добре материализират своята положителна енергетика. Така че в крайна сметка ако сами не объркаме нещо, то по-скоро можем да очакваме един благоприятен изход от повечето ситуации и събития, през които преминаваме. Да объркаме – имам предвид да не се съобразим и да се опитаме да се съпротивляваме на избора на съдбата за нас в този момент. По-скоро сега е момент да се опитаме да вникнем в причината за това, което се случва в живота ни! А не да се опитваме да го променяме с активни действия.

На 12 януари, събота  е точната фаза на Луната – Първа четвърт. Все още сме под влиянието на съвпада на Плутон със Слънцето. Трансформацията определено е водеща линия, която ще се прояви в живота на много от нас – ако не на външно физическо и материално ниво, то на вътрешно ще го усетим със сигурност. 
И все пак Луната в Овен, както казахме, ще бъде в хармоничен аспект с Венера и Юпитер в знак Стрелец, като това благоприятно влияние ще се усеща и на следващия ден.  Така че с помощта на Плутоновата енергетика, дори и с импулса на Марс и Уран в Овен, денят се очертава да бъде по-скоро с положително развитие за нас.
Енергетиката на 5-ти лунен ден също ни говори за трансформация, вътрешна промяна и възможност да получим най-доброто според това доколко чисто е сърцето ни, доколко сме честни и откровени дори пред самите себе си! Нищо излишно не се случва в живота ни, за всяко нещо има причина и цел, и добре е ние да знаем какви са те!
13 януари, неделя  ще бъде наситен на емоции и събития. Има доста аспекти в този ден, които ще дадат едно усещане за движение, за прибързаност, за напрежение. 
Рано сутринта Луната прави точен съвпад с Марс в Овен, след което и квадратура към Меркурий и Сатурн, които от своя страна образуват точен съвпад в знак Козирог. Най-добре е външната дейност да се ограничи до минимум.  В следобедните часове се усеща положителното влияние на Луната към Юпитер, но той от своя страна образува квадрат с Нептун – планетата на заблудата и трудната материализация на плановете и желанията ни. 
По-скоро отдайте деня на почивка, на релаксиране. Всякакви водни процедури, йога, масажи ще са изключително подходящи днес! Това е в унисон и с енергетиката на 6-ти лунен ден, който ни препоръчва спокойствие, почивка, пасивност и съзерцание. Сравняват деня с водата, която има способността всичко да отразява като огледало, но реално да не го съдържа в себе си, както и въздуха, който е лек, спокоен и подвижен.
Ако не само днес, но и изцяло в тези дни на Луна в Овен съумеете да поддържате вътрешния си баланс, тогава ще преминете доста по-леко през периода. По-малко натоварвайте мислите и ума си. Освободете съзнанието си и неминуемо ще достигнете до истината, до прекрасни идеи и до получаване на отговори. 
 

От категорията