Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ВДЪХНОВИ СЕ » Такова беше детството на село! Снимки, които ще ви разтопят душата!

Такова беше детството на село! Снимки, които ще ви разтопят душата!

Има на земята един вълшебен свят! Свят на безгрижие, игри, на доброта, красота и умиление! На истински топъл хляб и домашно сирене! На задължителния червено-жълт пластмасов камион! На ръчно тъканите черги, и леглата с метални пружини… За много хора това е и един прекрасен свят на спомени!

Това е светът на детството, прекарано на село. В българско село! При баба и дядо, с шарената група приятели, с кокошките и козите, с прашката за хвърляне на камъни, преметната на врата, с безкрайните игри и лудории…

Времето там е спряло и няма никакво значение. От момента на събуждане от животинския хор, през най-вкусната закуска на баба, през най-сладките игри на света, до късно вечер, когато с приятелите си разказвате страшни истории в мрака, или се дебнете по комшийските дворове…

И дори дребните работи, които се налага да свършите, за да помогнете на баба и дядо, не ви тежат, а напротив – дават ви усещане, че сте полезни, и че сте си заслужили петте лева, които дядо неминуемо ще ви даде. 

Вижте тези снимки! Всяка от тях носи толкова много в себе си! Един поглед е достатъчен, за да се отприщят спомени и настроения.

За да се докосне сърцето на почти всеки българин!

А ако на някого те не напомнят нищо познато – съжаляваме за него! Нека да ни пита какво е пропуснал!

Инфо: bgkef.com

От категорията