Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ВДЪХНОВИ СЕ » Писна ми да гледам скучните саксии, имах малко свободно време и реших да направя нещо, с което обрах точките на съседките (снимки)

Писна ми да гледам скучните саксии, имах малко свободно време и реших да направя нещо, с което обрах точките на съседките (снимки)

Нека да направим една красива саксия за цветя – интересна идея, която е лесна за изпълнение. Следвайте инструкциите и ще имате оригинални саксии за дома и градината.

Саксията, украсена с камъчета, ще бъде оригинален елемент в декорацията на вашата градина.

 

Необходимо ви е само:

Метална кутия (кофа) с дебели стени, които не се огъват

Лист мрежа

Разтвор от цимент

Камъчета

Фугин

Лопатка

Голяма гъба

 

Как да си я направите:

Ако искате в саксията да засадите цветя, първо направете на дъното на кофата няколко дупки.

Можете да използвате чук и дебел пирон.

Обърнете кофата обратно, за да ви бъде по-удобна за работа. За начало нанесете по повърхността на кофата с шпатула дебел слой циментов разтвор. В случая е използван бял цвят (бял цимент), но вие можете да оцветите цимента, за да се получи саксията по-интересна. В разтвора можете да добавите малко син или черен цвят.

Разтворът се оставя да поизсъхне, след това кофата се обвива с мрежата.

Имайте предвид, че разтворът не трябва да е напълно сух, а гъвкав. Така вие ще можете по-лесно да залепите вашите камъчета. За да изглежда вашата саксия по-красива, е най-добре да използвате плоски камъчета. Камъчетата е нужно да се наредят, колкото се може по-плътно (именно затова е нужно кофата да е с дебели стени).

Ако камъчетата не се задържат на цимента или не могат да се фиксират плътно, то може да използвате лепило.

Оставете кофата да изсъхне за един ден, за да се залепят камъчетата добре.

На следващия ден направете разтвор от фугин – този, който се използва за фугиране на плочки. Внимателно нанесете разтвора, така че да запълните цялото пространство между камъчетата. След това отстранете излишния разтвор с влажна гъба.

След като изсъхне добре, тя ще се “превърне”  не само в красива, но и в практична саксия. Тя няма да поддава на натиск и можете спокойно да засадите любимите си растения. Също така тя не се „бои“ от влагата.

Подобна саксия е отличен вариант за декорация на вашата градина. Можете да използвате подобни красиви саксии и у дома, например, за съхранение на кърпи за баня и други тоалетни принадлежности

От категорията