Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ВДЪХНОВИ СЕ » Най-лесният начин да имате пъстри яйца-мозайка във всички цветове на дъгата:

Най-лесният начин да имате пъстри яйца-мозайка във всички цветове на дъгата:

Харесвате ли тези пъстри мраморни яйца , сякаш потопени във всички цветове на дъгата? Добрата новина е, че изглеждат фантастично, а се правят супер лесно. При това за приготвянето им не трябва да използвате вещества със сложни химически формули, а най-обикновени лучени люспи .

В зависимост от цвета на люспите, ще получите различна пъстра окраска върху яйцата. Експериментирайте смело! Ето как се правят мраморни яйца с лучени люспи:

Необходими са ви:

пресни сурови яйца
повече люспи от лук (в различни цветове)
марля или стар чорапогащник

Как се прави:

Пригответе в купа люспите от лука.

Хубаво е количеството да е по-голямо. Нарежете ги с ножица на малки парченца. Облейте суровите яйца със студена вода и ги оваляйте хубаво в люспите, за да полепнат по черупката. След това увийте всяко яйце в марля или найлонов чорапогащник. Поставете приготвените ката яйца в тенджера с вода, в която сте поставили желания цвят боя за яйца. Яйцата трябва да се покрият напълно от водата. Сварете ги до готовност в разтвора.

мраморни яйца с лук

мрамориране на яйца с лук

След това изплакнете яйцата със студена вода. Отстранете марлята с лука и изплакнете яйцата под течаща вода. Ако не добавите боя към водата, ще имате мраморни яйца в една цветова схема, но не по-малко красиви.

Ето какви пъстри шарки може да постигнете с този метод:

мраморни яйца с лук

пъстри яйца с лук

боядисване на яйца с лук

яйца боядисани с лук

красиви яйца с лучени люспи

боядисване на яйца с лучени люспи

красиви мраморни яйца

зелени мраморни яйца

оранжеви мраморни яйца

пъстри яйца с мраморен ефект
© Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/03/06/7-bespodobnyh-sposobov-okrasit-yajtsa-nikakih-kistej-nakleek/

От категорията