Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ИДЕИ ЗА ДОМА » Дървените палети превръщат двора в приказно кътче: 17 страхотни идеи тип “направи си сам” (Снимки):

Дървените палети превръщат двора в приказно кътче: 17 страхотни идеи тип “направи си сам” (Снимки):

Ако обичате да майсторите различни мебели от отпадъчни материали (както е много модерно в последно време), то тези идеи за мебели от дървени палети ще ви допаднат, при това много. Дървените палети са материал, който заради своята естественост и гъвкавост на приложение може да бъде реализиран в различни идеи.

Определено в тях не се транспортират единствено стоки. Ето 17 страхотни идеи, които лесно можете да реализирате и сами:

1. Минибар

минибар

Стилен шарнирен мини бар, изработен от черно боядисан дървен палет с панти и капак Ще бъде стилна декорация на фасадата на вилата и полезно нещо за всички коктейли.

2. Люлка

люлка от палети

Една проста люлка, изработена от дървени палети и метални вериги, има своето място във всяка лятна вила, независимо дали имате деца или не.

3. Органайзер за градински инструменти

шкаф за инструменти

Само един дървен палет ще помогне за съхранението на градинските инструменти. С този прост детайл можете точно, надеждно и най-важното – ергономично да фиксирате гребла, лопати и други градински инструменти.

4. Помощна маса/шкаф

помощна маса от палети

Многофункционалният пиедестал, направен от няколко палета, може да бъде чудесно допълнение към зоната за барбекю във вашата вила. Няколко кукички за кърпи и кухненски аксесоари, както и рафтове за чинии и напитки ще направят този щанд незаменим помощник в задния двор.

5. Шезлонг

шезлонг от палети

Използвайте дървени палети за изграждане на оригинална и много удобна конструкция с шезлонг, разположен под малък навес.

6. Творческа пейка

пейка от палети

Необичайната двойна пейка с меки седалки се побира във всеки двор и ще бъде чудесно място за почивка.

7. Място за отдих

място за отдих

Малка каюта, изградена от дървени палети, с удобен вътрешен диван, ще бъде връхната точка на вашия двор и любимо място за уединение и отдих.

8. Градинска маса

градинска маса от палети

Използвайте дървени палети, за да направите практична и оригинална градинска маса. Сложете я о на верандата и я използвайте за разсаждане на растения, както и за съхранение на малки градински инструменти.

9. Комплект мебели

мебели от палети

Стилен комплект градински мебели с мека мебел, кресла и маса е може би най-добрата идея за използване на отпадъчни палети. Такива мебели ще се впишат идеално в пейзажа на съвременната крайградска зона.

10. Цветни лехи

цветни лехи от палети

Мечтаете ли за красиви лехи за цветята и зеленчуците? Нужни са ви само строителни палети. Тези лехи  са най-подходящи за отглеждане на ягоди, зеленчуци и марули. Обаче внимавайте – бръмбарите може да се съберат под ламелите.

11. Съндъчета за цветя

сънъдчета от палети

Компактните ягодови лехи са друг интересен начин за използване на дървени палети. Такива съндъчета са не само оригинални и красиви, но и много ергономични, което е много добро, ако говорим за малка площ.

12. Подиум

подиум от палети

Яркият подиум на няколко дървени палета е прост и достъпен начин за организиране на място за почивка на задния двор.

13. Съхранение на дърва

съхранение на дърва

Съхранението на дърва за огрев може да бъде красиво, ако им направите специален “щанд” от палети. Всичко, от което се нуждаете, са 4-5 дървени палета.

14. Външна пейка

пейка от палети

Обикновена, но стилна пейка, за създаването на която ще се нуждаете само от два строителни палета и боя в любим цвят – перфектно се вписва в пейзажа на всяка градина.

15. Беседка

беседка от палети

Уютно и закътано място за почивка, хапване или четене на книги. Малко въображение и сръчност и няколко отпадъчни палета.

16. Барплот

барплот от палети

Използвайки дъските от дървени палети, можете да построите тесен бар на верандата, който ще стане любимо място за сутрешни и вечерни срещи с приятели.

17. Закрита пейка

закрита пейка от палети

Очарователна пейка от затворен тип, изградена от няколко палета, боядисани в бяло. За удобство поставете няколко меки възглавници върху седалката и украсете страничните стени с саксии за цветя.

От категорията