Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » 10 храни, които може да ядете без ограничения и да сваляте килограми

10 храни, които може да ядете без ограничения и да сваляте килограми

Има храни, които не влияят толкоз пагубно на теглото

Съществуват редица диети, но в почти всички се казва, че след 18.00 часа е добре повече да не поглеждате към хладилника. Други не са толкоз строги и позволят да се храните преди да си легнете.

Какво обаче да правят тези, които са пристрастени към нощното хранене.

Оказва се, че има 10 продукта, които могат да се консумират в малките часове на денонощието без да влияят на теглото.

1. Гъби

Да, гъбите спадат към тежките храни. Но сами по себе си се оказва, че не са толкоз калорични. Ако не се пържат, а се задушават в повече масло, то това е един напълно диетичен продукт. И от тях на човек не може да му стане чак толкоз тежко, ако не ги консумира в комбинация с други продукти.

2. Малини

Да, правилото е, че плодове се ядат само до обяд. Но всяко правило си има изключения. В случая малините могат да се консумират и след 18.00 часа. Що се отнася до калориите, то те са много малко. В малините се съдържа голямо количество витамини и минерали, които подобряват състоянието на кожата и нормализират работата на стомашно-чревния тракт.

3. Треска

Бялата риба се причислява към групата на диетичните храни. Една от най-полезните е треската. В тази риба има витамини и ценни елементи, които укрепват имунната система и нормализират работата на редица органи.

4. Нектарини

Не е нужно да се отказваме от тях, въпреки, че не е препоръчително да се консумират плодове късно вечер, камо ли през нощта. Но в нектарините има влакна, които спомагат за ускоряване обмяната на веществата и предотвратяват натрупването на мазнини.

5. Кайсии

В 100 грама се съдържат 42 калории. Поради това когато трябва да изберете между парче шоколадов кейк и касия, то е добре да предпочетете второто.

6 . Ряпа

Често я игнорираме, а не бива. Ряпата е задължително да присъства в менюто ни, защото тя е мощно средство, което прочиства организма, укрепва имунната система и ви зарежда с енергия. А също така се причислява и към групата на диетичните продукти.

7. Тиква

Оранжевата „красавица” няма да навреди на фигурата ви. Могат да се приготвят редица диетични ястия като крем супа или пък пюре.

8. Киви

Това е незаменим продукт за тези, които искат да отслабнат. Кивито помага на организма да изгаря мазнините, премахва чувството за тежест в корема и нормализира водно-електролитния баланс.

9. Селари

Това е продукт с отрицателна калоричност. Това значи, че организмът изразходва много енергия за неговата преработка. Затова приемът на селари дори и вечер е полезен.

10. Круша

Много хора мислят, че при чувство на глад е добре да се изяде ябълка. Но е по-добре да се избере крушата, тъй като след консумация на ябълка апетитът се отваря с нова сила, а крушата я утолява, а и калориите в нея са по-малко.

Източник: fakti.bg

От категорията