Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » 2 кг ягоди, 1,5 кг захар и 25 свежи листенца – ягодово сладко от ново измерение! Свежест, която трябва да се опита:

2 кг ягоди, 1,5 кг захар и 25 свежи листенца – ягодово сладко от ново измерение! Свежест, която трябва да се опита:

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Започва сезонът на ягодите, а освен пресни, всички ги обичаме сварени на ароматно сладко. Днешната рецепта за ягодово сладко започва с обичайните продукти, но един дребен детайл придава необичайна свежест на готовия продукт.

Опитайте да си приготвите сладко от ягоди с листенца мента и босилек – ще получите нещо неочаквано и супер свежо:

Ягодово сладко “Свежест”

2 кг ягоди
1,5 кг захар
2 лимона
25 пресни листенца от мента
25 листа от босилек

Поставете плодовете (измити, изсушени и без дръжки) в дълбока купа и засипете със захарта. Оставете няколко часа, за да се отдели сокът от ягодите.

Поставете купата на умерен огън и варете 5 минути след кипването. После добавете измитите листа от мента и босилек и варете още 5 минути.

Добавете нарязаната вътрешност на лимона и предварително настърганата лимонена кора. След това доварете сладкото на слаб огън за около 15 минути. Отстранете от огъня и оставете за 8-10 часа.
Вторият етап от приготвянето:. Поставете отново съда на огъня, варете 5 минути след кипването, след това насипете сладкото в стерилизирани буркани и затворете плътно с капаци.

От категорията