Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ВДЪХНОВИ СЕ » Ако любимите дънки са ви отеснели, не бързайте към боклука: ето как хитро и лесно да ги разширите в ханша и бедрата

Ако любимите дънки са ви отеснели, не бързайте към боклука: ето как хитро и лесно да ги разширите в ханша и бедрата

Да си признаем – всички сме преживявали кошмарния момент, когато копчето на любимите дънки започва да ни стяга (особено след празниците) или пък изобщо не можем да ги закопчаем. Но повод ли е това да ги хвърлим на боклука? Разбира се, че не! Няколкото килца в повече са временно явление, още повече, ако са предизвикани от бременност.

Затова сега ще ви научим как с няколко хитри трика да преправите любимите дънки така, че да се разширят в талията и бедрата – най-проблемните женски извивки.

Разтягане

Ако ви стяга само копчето и е въпрос на 1-2 сантиметра, може да минете без игла и шевна машина.

 Този метод е полезен, когато дънките могат да се носят, но силно ви стягат в корема и създават дискомфорт. Целта тук е да разтегнете тъканта с влага и висока температура. За да го направите, намокрете горната част на дрехата, а след това с ютия с пара разгладете хубаво колана.

Трябва да бъдете много внимателни, за да не повредите тъканта.

Като повтаряте тези стъпки няколко пъти, можете да постигнете желания ефект.

гладене на дънки

Разширете колана

Тази опция ще бъде особено полезна за бременни жени, за да не ги стяга коланът на дънките. Идеята е да удължат обичайните закопчални с ластична лента . За целта купете 5-10 см ластик, подходящ за колан, с отвори. От една страна пришийте копчета на желаното място, а след това прикачите приспособлението, както е показано на снимката.

Единственият недостатък на този метод е, че трябва да криете ластика под дълги дрехи.

разширяване на колана

Направете вложки

Ако искате да увеличите ширината на панталоните с десет сантиметра, можете да пришиете в колана триъгълни клиновидни парчета плат. В зависимост от желания резултат, те могат да бъдат големи или напълно невидими. Те могат също да бъдат скрити под гайките или да се превърнат в ярък декор в областта на джобовете. За целта са подходящи както плътни материали, така и еластични с всякакъв цвят и шарка. Можете да използвате и много широка ластична лента, така че размерът на дънките да може лесно да се регулира според фигурата в момента.

За да изглежда всичко естетично, трябва да изрежете плата под формата на ромб, а след това го пришиете сгънат на две към мястото на разреза в колана.

разширяване на дънки в колана

идеи за тесни дънки

как да разширим дънките

Пришиване на ивици

Методът със странични вложки ще позволи не само да се удължи живота на любимите панталони, но и ще ги направи модерни. Това е полезно и за хора, на които не им трябва увеличаване на размера, а искат просто да изпъкнат с оригинален външен вид.

Трябва да отворите страничните шевове и да пришиете там дълга платнена лента. Фокусирайки се върху собствения си стил, можете да използвате лента с надлъжни ивици или от дантела. За класическите дрехи трябва да вземете парче плат, подобно на основната материя.

разширяване на крачолите

панталони с кант

дънки с дантелен кант

Сменете колана

Има случаи, когато дънките пасват добре в бедрата, но стегнатият колан не позволява да ги закопчаете. За щастие, коланът може да бъде напълно отстранен. Вместо колан може да използвате широка лента плат, тънък шал или друга тъкан, която трябва да бъде пришита към основата под формата на кръг.

Особено добре този вариант стои на летни панталони и къси панталони, когато денимът или ленът се съчетават с лек флорален принт. За удобство на бременните жени се пришива голямо парче трикотажен плат (по-еластичен), което напълно покрива корема.

дънки с нов колан

дънки за бременни

За всеки един от тези методи се налага използването на шевна машина, така че резултатът да е безупречен, а шевовете да са надеждни.

Всички тези опции доказват, че твърде тесните панталони не са причина да харчите още пари, а повод да използвате малко изобретателност.

От категорията