Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ВДЪХНОВИ СЕ » Боядисване на яйца за Великден – 12 бързи и оригинални идеи с продукти, които имате вкъщи

Боядисване на яйца за Великден – 12 бързи и оригинални идеи с продукти, които имате вкъщи

Боядисване на яйца със салфетка

Нужни материали:

яйца
бои за яйца
релефна салфетка или тоалетна хартия

Пригответе боите в отделни чашки според упътването на опаковката. Вземете салфетка и с лъжичка сложете върху нея от различните бои.Увийте яйцето в салфетката и го оставете така малко време. Махнете салфетката.

 Получават се пъстри яйца с интересни преливащи цветове и шарки.

 

Боядисване на яйца стикери и лепяща хартия

Преди да боядисате яйцата, изрежете пеперуда, цвете или друга интересна формичка от лепяща хартия и я залепете. Боядисайте, оставете да изсъхне и отлепете.

Там, където е била хартията, ще остане бяло. Същите отпечатъци може да направите и с различни листа, цветя и стръкчета. за да ги закрепите за яйцето, трябва да го увиете в част от чоропогащник, който да пристегнете с конец.

 

Боядесване на яйца с пръскане с четка за зъби


Ако искате яйцата ви да станат на ситни точки, потопете четка за зъби в боята и прокарвайки нокът по влакната, напръскайте яйцето. Изберете контрастен цвят, който да се различава от основния цвят на черупката. Бъдете внимателни и използвайте найлонова покривка или картон, защото има сериозна опасност пръските да стигнат по стената или мебелите.

 

Боядисване на яйца с клечки за уши


С меката повърхност на клечките за уши може да оставите интересни цветни следи върху черупката на яйцето. Ако рисувате върху продухани яйца, може да използвате мрамориращи бои, с които ще се получи красив и наситен цвят.

 

 

Боядисване на яйца на точки от балончета


Любимите ви найлони за уплътняване на пратки с балончета са добър вариант за артистична украса на яйцата. С широка четка нанесете боя по въздушните мехурчета и овъргаляйте яйцето по него. Така върху черупката му ще се получат точки на симетрично разстояние една от друга. С този вариант ще си спестите и доста време, защото яйцата се боядисват бързо.
 

Боядисване на яйца със златно фолио


Независимо как сте боядисали яйцата, на всяко от тях може да сложите златен акцент с фолио. Такова често сме използвали при някои атрактивни видове маникюр – шоколад със злато и с акцент златно сърце.

 

Боядисване на яйца с черупки от друго яйце

След като боядисате яйцето в основен цвят, може да го декорирате с разноцветни парченца черупки от други яйца. 

 

Боядисване на яйца на чертички

Нужни материали:

яйца

бои за яйца
връвка или прежда

Пригответе боите в отделни чашки, като добавите по-малко вода от указаното на опаковката. Потопете по-дебела връвка (или прежда) в боя и плъзнете по яйцето. Повторете с друг цвят боя.

 

 

 

 

 

 

Боядисване на яйца с хартия хармоника

 

Нужни материали:

яйца
бои за яйца
хартия

Пригответе боите в отделни чашки. Върху нагъната на хармоника хартия сложете от желания цвят боя. (Такава хартия се използва при някои опаковки, а ако нямате, можете сами да си нагънете.) Хванете яйцето в двата му края и го изтъркаляйте по хартията. Можете да повторите и с друг цвят боя.

 

 

 

 

 

 

Боядисване на яйца на петна с алуминиево фолио

Нужни материали:

яйца
бои за яйца
алуминиево фолио

Намачкайте парче алуминиево фолио. Разгънете го и сложете от един цвят боя. Увийте яйцето във фолиото и оставете извесно време да хване боята. Махнете фолиото. За да се получат различен цвят шарки, повторите с друго фолио с друг цвят боя.

 

 

 

 

 

Боядисване на яйца с ластици

Нужни материали:

яйца
бои за яйца
ластици

Увийте яйцето по дължина и ширина с ластици. Потопете го в боя до достигане на желания цвят. Извадете го и махнете ластиците. Може да махнете само част от ластиците и да потопите в друг цвят боя. Ако използвате само два ластика – един по дължина и един по ширина се получава кръстче.

 

 

 

 

 

Боядисване на яйца на петна 

Нужни материали:

яйца
бои за яйца
бяла акрилна боя
домакинска гъба

Боядисайте яйцата едноцветни. Върху домакинска гъба сложете от бялата акрилна боя и като с тампон нанесете върху боядисаните яйца.

 

 

От категорията