Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » Тежката изповед на една бавачка! Ето как красотата й превърна живота й в същински ад!

Тежката изповед на една бавачка! Ето как красотата й превърна живота й в същински ад!

Амбър Персефон работи като бавачка във Великобритания. По принцип тя е щастливка, тъй като има наистина атрактивна външност. Красотата ѝ обаче в случая определено не ѝ помага. Тя разказва опита си с редица семейства и най-вече с грешните разбирания на съпругите.

“Има семейства, които ми казват, че не съм подходяща да бъда тяхна бавачка, защото съм привлекателна.

Една майка ми отказа работа, тъй като външността ми щяла да привлече „нежелано внимание“. Ето защо смятам, че е ужасно жалко, че британската звезда Джана Крамър си признава, че съзнателно не наема бавачки, тъй като са “привлекателни”. Когато чух това, първата ми мисъл беше за децата ѝ. Наемането на подходяща бавачка, която ще се грижи и подкрепя децата ви, е важно решение. Да се ​​позволи проблемите и недоверието между двойката да диктуват това кой ще се наема на работа може да повлияе зле върху децата”, добавя Амбър.

Когато започнала кариерата си, бавачката била на 23-годишна възраст. “Бях настроена да бъда съвременната Мери Попинз. Първата ми работа беше при много приятно семейство. При пристигането си паркирах колата пред портата и първия човек, който срещнах, бе майката в семейството. Спомням си първото нещо, което тя ми каза през отворения ѝ прозорец: „Ти си още по-красива, отколкото на снимката“, каза тя.

“Никога няма да рискувам нищо, което би могло да сложи край на кариерата ми, или пък да разруша нечие семейство. Не считам себе си за модел, дори не знам как да се гримирам. За щастие, в този първи случай лицето ми не се отрази на получаването на работата. Майката видя как се отнасях с децата ѝ, как работех и доказвах уменията и качествата си. Имах прекрасна връзка със семейството и съпругът ѝ никога не ми се нахвърли”, добавя Амбър.

Малко след това абонати в известен уебсайт за детегледачки в Обединеното кралство предложили работа на момичето. “Дори не бях отговорила, когато видях, че ми е изпратено второ допълнително писмо с думите: „След като видяхме снимката ви, преценихме, че не сте подходяща, тъй като бихте привлекли нежелано внимание, докато сте около децата ни“. Бях шокирана. След това съобщение уебсайтът се свърза с мен и ми даде подобрено членство като извинение. Но аз бях много разстроена. Само защото аз или някоя друга детегледачка, изглеждаме добре, не значи, че сме некомпетентни, опасни за децата или бихме създали евентуален проблем в брака”, казва още тя.

След това Амбър получавала много други подобни изказвания спрямо нея, с които все повече и повече осъзнавала, че хората я възприемат като “секси бавачката”.

“Аз съм тъжна, но най-вече разочарована от тази промяна в обществото. Изглежда като огромна промяна спрямо времето, когато детегледачките бяха посрещани в семейния дом единствено с цел грижа за децата.Цялата тази ситуация може да спре детегледачки като мен да вършат работата, за която са се трудили толкова много и която ги прави толкова щастливи, пише Блиц. Когато наемате бавачка, единствените хора, за които трябва да мислите, са децата, а не брачните или личните отношения. Децата са тези, които ще прекарват времето си с бавачката, а не съпругът ви”, заключва Амбър.

От категорията