Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Кардиолозите алармират-Даже здрави хора умират, ако не спазват едно правило

Кардиолозите алармират-Даже здрави хора умират, ако не спазват едно правило

Кардиолози от университета в Хелзинки са провели изследване, включващо 1222 мъже на възраст над 40 години. Сред тях имало напълно здрави хора, водещи здравословен начин на живот.

Имало и такива с наднормено тегло и нездравословни навици с риск от сърдечносъдови заболявания.

Целта на изследването било да се установи ама ли връзка между недостатъчната почивка и кратката отпуска с повишената смъртност.

След приключването на изследването кардиолозите предупредиха за фаталните последствия, свързани с кратката годишна отпуска.  

 

В крайна сметка екипът стигнал до извода, че продължителността на живота на наблюдаваните мъже била свързана с размера на годишната им отпуска. При това дори и здравите индивиди си отивали по-рано от този свят, в сравнение с онези, които били болни, ползвали по-дълги отпуски.

 

За да не подлагаме на риск здравето си, всяка година трябва да почиваме минимум четири седмици. При по-кратък отдих дори и хора, които са в добро здраве и водят природосъобразен начин на живот, са изложени на риск от сърдечносъдови болести

От категорията