Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Ягодов ликьор 4х4 – вкус-трепач за нула време, само не забравяй да обърнеш буркана:

Ягодов ликьор 4х4 – вкус-трепач за нула време, само не забравяй да обърнеш буркана:

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Ако обичате вкуса на плодовите ликьори , то този определено ще ви допадне! Сладкият и вкусен  ликьор от ягоди , събрал в себе си всички сокове на лятото, не е просто алкохол, а вкусен домашно приготвен еликсир. Става с всякакви други горски плодове, а много вкусен е с вишни или череши.

Експериментирайте на воля с плодовете и ще получите букет от фантастични вкусове!

горски плодове

Всеки има своя собствена рецепта за домашно ликьорче , но този е наистина гениален в своята простота: 4 чаши захар, 4 чаши вода, 4 чаши плодове, 4 чаши водка или чист спирт. Няма как да е по-лесно от това!

ликьор от горски плодове

Въпреки лекотата на приготвяне, напитката взривява с вкуса.

 Тя радва окото, дава наслада на вкусовите рецептори, и най-важното, без значение колко пиете, на следващата сутрин сте свежи като краставичка.

Домашен ликьор от горски плодове

СЪСТАВКИ:

4 чаши захар
4 чаши ягоди или други горски плодове
4 чаши вода
4 чаши водка

ПРИГОТВЯНЕ

1. Залейте захарта с топлата преварена вода, така че да не потъне на дъното, а да е равномерно разпределена.

2. Добавете към водата измитите и подсушени плодове цели, ненамачкани.

домашна вишновка

3. Сега добавете водката и бъдете търпеливи.

домашен плодов ликьор

4. Изсипете течността в стъклен буркан (трябва да е достатъчен трилитров), покрийте с капак и приберете на тъмно място. В рецептата пише, че трябва да се обърнат, но мислим, че няма нужда от това: за разлика от виното, тук няма процес на ферментация.

5. Ще трябва да потърпите 10 дни, не по-малко. Още по-добре 2 седмици. В старите дни се е смятало, че ликьорът трябва да се остави да кисне с плода толкова дълго, че напитката да “залепне” за стъклото и да остави там светла следа.

6. През това време плодовете ще си пуснат цвета, аромата, сока и ще се утаят на дъното. Внимателно, за да не размътите утайката, прецедете прозрачната течност в друг съд.

домашен ликьор

7. Пресипете ликьора в стъклени съдове.

домашен плодов ликьор

Получава се много вкусно с всякакви плодове, но е желателно те да са меки и сочни. В крайна сметка, силата на такъв ликьор ще бъде в рамките на 18-22 градуса, в зависимост от плодовете.

Ликьорът от френско грозде ще се получи по-мек, черешовият, ако черешата е с костилките – по-силен. Можете да използвате чист спирт или добре пречистена домашна ракия вместо водка. Пропорциите трябва да останат същите, но градусът ще се увеличи значително.

От категорията