Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » За него винаги пазя пакетче бисквити в шкафа – любимото ми бързо руло се прави в хладилника, вместо във фурната:

За него винаги пазя пакетче бисквити в шкафа – любимото ми бързо руло се прави в хладилника, вместо във фурната:

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Какво по-хубаво за лятото от вкусен, добре охладен десерт, който не изисква да включваш фурната в жегите. Това бисквитено руло се приготвя изключително лесно, а на вкус е свежо и умерено сладко.

Най-трудната част е да успеете да изчакате достатъчно, за да се охлади добре в хладилника. Ето как се прави уникално вкусното руло от бисквити :

Бисквитено руло без печене

Продукти:

300 гр.бисквити

110 мл прясно мляко

50 гр.черен шоколад

100 гр.краве масло

200 гр.маскарпоне

110 гр.пудра захар

руло без печене

Приготвяне:

1. Натрошете бисквитите и ги залейте с 80 мл прясно мляко. Разтопете шоколада на водна баня и смесете с бисквитеното тесто.

2. За крема – в дълбок съд смесете маслото, пудрата захар, маскарпонето и останалото количество прясно мляко, докато не се получи еднородна маса. 

3. Застелете тава с хартия за печене и изсипете бисквитеното тесто в нея. С ръце или с лъжица го оформете на блат. Трябва да е равен по дебелина навсякъде. 

4. Намажете го с крем и внимателно завийте рулото, заедно с хартията. Поставете го в хладилника, за да стегне, за 5 часа. 

5. Отвийте и махнете хартията, след което украсете по желание. 

От категорията