Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » СТИЛ » Краставица + куркума= великолепна кожа и 10 години заминават за нула време от лицето ви

Краставица + куркума= великолепна кожа и 10 години заминават за нула време от лицето ви

Маски за лице – най-доброто средство за експресна грижа или за по-нататъшно подобряване на кожата. Има огромен брой маски за всеки вкус : овлажняващи, подхранващи, подмладяващи, почистващи, избелващи … Но лятото е отлично време за домашна грижа за кожата с натурални съставки. Можете да правите маски всеки ден, без да харчите излишни пари и да получавате шикозен ефект. Най-важното е да  знаете  какво да смесвате.

Днес щ ви кажем как да направите маска за лице с ефект на хидратация, охлаждане, затягане и изравняване на цвета на кожата само с две магически съставки.

 

Маска за краставици

Краставицата отдавна се е утвърдила като отличен лимфен дренаж, тонизиращо и овлажняващо средство за кожата. На нейната основа има много тоници и кремове  в търговската мрежа. Тя помага да се успокои кожата след излагане на слънце и да се избели.

А в комбинация с куркума,  прави истински чудеса.

Куркумата е мощна съставка за поддържане на тонуса и подмладяването на кожата. Тя е отличен антиоксидант за кожата, както и противовъзпалително средство. От такъв дует кожата ви ще бъде хидратирана, свежа и еластична. За да направите маска, смесете каша от половин  краставица и 1/2 лъжица куркума.

Смесете всичко добре. Почистете кожата и положете маската за 15-20 минути. Измийте маската с чиста студена вода. Ако кожата ви е много суха, можете да нанесете допълнително овлажнител. Имайте предвид, че куркумата има боядисващи свойства, така че е по-добре да носите нещо ново, за да не се изцапате или да хвърлите кърпа върху раменете си. По същата причина е по-добре да се използва маската вечер преди лягане, за да се измие жълтеникавия оттенък на сутринта

Тази маска ще ви даде възможност да поддържате равномерен тен на лицето и тялото, защото често кожата на лицето става бледа. Нанасяйте 3 пъти седмично, а след месец кожата ви ще бъде по-еластична, чиста и свежа. А ефектът е видим след първата употреба: кожата е сякаш заредена с енергия, мека, опъната и иска да я докосвате (което не е много полезно).

Кажете ни в коментарите какво маски за лице използвате . А също така споделете статията с приятелите си в социалните мрежи!

От категорията