Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Външно човек след 40 може да изглежда здрав, но има средно пет заболявания-Ето кои са!

Външно човек след 40 може да изглежда здрав, но има средно пет заболявания-Ето кои са!

Даже един човекда не е болен, след като навирши 40 години средно има по пет здравословни проблеми, които е възможно да не са се проявили, но да съществуват и човек да не е наясно ча са превзели тялото му. Това показват резултатите от ново изследване.

Австралийски учени от университета „Флиндерс“ решиха да разберат колко уязвимо е здравето след 40 години.

Като част от своето проучване, те са провели цялостно физическо изследване на 561 души на възраст от 40 до 75 години.

В същото време всички участници са нямали никакви оплаквания за тяхното здравословно състояние и са били външно здрави и активни. 

Изследователите са се интересували от качеството на слуха и паметта на хората, както и от състоянието на нервната, дихателната и сърдечно-съдовата система. В резултат на проучвания учените заключили, че „всеки участник има средно по пет здравословни проблеми, които все още не са напълно развити“.

По-специално, изследователите идентифицираха следните нарушения в тялото:

Високо кръвно налягане
Проблеми с паметта
Когнитивно увреждане
Увреждане на слуха

Лоша физическа подготовкка (невъзможност за извършване на поредица от основни упражнения).

Учените алармират: малките здравословни проблеми се натрупват напълно незабелязано от хората, а на възраст след 40 години те имат твърде малко време за себе си, защото се занимават с работата и образованието на децата.

Експертите настоятелно препоръчват да се провеждат профилактични прегледи, които ви позволяват да откриете проблема на началния етап и да избегнете високи разходи за лечение. Според тях за 40-годишните хора е важно да знаят, че в тази възраст много нарушения, които се случват в организма, могат да бъдат обратими – всичко, което трябва да направите, е да обърнете внимание на вашето здраве и да следвате препоръките на лекарите.

От категорията