Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » Кралят на Тайланд се ожени за бодигарда си пред очите на офциалната си съпруга (Снимки):

Кралят на Тайланд се ожени за бодигарда си пред очите на офциалната си съпруга (Снимки):

Известният със своята ексцентричност владетел на Тайланд отново изненада обществеността си с нещо нечувано. Маха Вачиралонгкорн  си взе втора съпруга – той направи наложницата си своя официална невеста и това – пред очите на първата му съпруга!

Събитието се счита за прецедент, тъй като само преди три месеца той се ожени за кралица Сютхида.

Маха Вачиралонгкорн проведе специална церемония, на която официално обяви своята наложница за съпруга. И всичко това пред очите на съпругата му Сютхида, която също бе на събитието.

кралят на Тайланд съпруги

Не е ясно какво е провокирало решението на монарха, но новината не спечели одобрението на обществото. Официално никой нищо не смее да каже. А причината е, че е забранено да се критикува кралското семейство и всеки изказал критика е заплашен до 15 години затвор. Неофициално, в частни разговори, повечето хора изразяват недоволство, съобщава „Дейли мейл“.

кралят на Тайланд бодигард

Новата съпруга на владетеля, госпожа Синиита е известна като военен офицер и една от най-влиятелните жени в Тайланд. Тя бе обявена за „благородна съпруга на владетеля“, който я помаза с вода, докато лежеше в краката му пред трона.

От другата страна на краля бе съпругата му Сютхида, с която се венча едва преди 3 месеца. Двуженството е необичайно, поне в новата история на Тайланд.

Крал Маха има три съпруги, преди да се ожени за пети път. Първата му съпруга е избрана от майка му и е със синя кръв, но двамата се развеждат. С втората си съпруга се разделя след редица скандали заради постоянните си изневери. Третата му съпруга пък е принудена да се разведе с него, след като скандално видео с нея изтича в мрежата. Тогава са арестувани и 8 души от семейството й.

кралица Сютхида

Кралица Сютхида бе обявена за такава през април тази година. Само три месеца след сватбата им владетелят си взе втора съпруга. По време на цялата церемония първата съпруга остана спокойна и неемоционална. Въпросите около втория брак на краля обаче не спират.

От категорията