Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Мая Манолова катастрофира

Мая Манолова катастрофира

Омбудсманът Мая Манолова е претърпяла пътнотранспортно произшествие, обяви самата тя пред журналисти.

Манолова съобщи, че то е станало тази сутрин и колегата, с която е пътувала е в УМБАЛСМ „Н. И.

Пирогов“. Тя поясни, че вярва, че инцидентът е случаен и посочи, че причините се изясняват.

„Не шофирах колата аз, така че не мога да коментирам какви са причините за катастрофата“, заяви Манолова и добави, че вярва, че инцидентът е случаен.

 

„Обръщам се към всички, които започват деня ми пред моето жилище или са след мен в трамвая и в автобуса. Хората около мен се притесняват и не са свикнали на това медийно внимание. Моля ви, разберете ме“, каза Мая Манолова на журналистите.

На въпрос за Закона за съсловните организации, омбудсманът заяви, че днес той ще бъде внесен в Народното събрание. За създаването на такъв закон медицинските специалисти настояват от първия ден на своите протести, заедно с исканията им за достойни условия на труд и адекватно заплащане.

Проектът предлага възможност за създаване на съсловни организации на регулираните медицински професии в здравеопазването, които в максимална степен да защитават правата и интересите на своите членове. Според медицинските специалисти така ще се внесе ред при упражняването на техните професии. „Ние сме длъжници на медицинските работници. Всеки един от нас може буквално за минути да стане пациент“, заяви Манолова.

 

На въпрос дали ще влезе в надпреварата за кмет на София, Мая Манолова обяви, че до часове ще стане ясно. „Днес със сигурност ще работя като омбудсман. Ако се кандидатирам за кмет на София, ще подам оставка, това е честното поведение, не защото законът ме задължава. Моят ПР ще ви информира всички“, каза още тя.

От категорията