Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » В Бургаска болница се роди бебе, което изненада всички и разгневи родителите

В Бургаска болница се роди бебе, което изненада всички и разгневи родителите

Млади родители от Бургас изпаднаха в шок, след като едва когато се прибраха у дома, установиха, че бебенцето им се е родило с шест пръста на лявото краче. Това съобщава Флагман.бг.

Малката принцеса идва на бял свят на 27 август с нормално раждане в една от бургаските болници.

Родителите са доволни от обслужването, а майката и бебето получават отлични грижи.

Изненадата обаче идва, когато семейството вече е вкъщи и майката преоблича момиченцето си.

Оказва се, че лекарите са пропуснали да й съобщят, че малката се е родила с шест пръстчета на едното краче. Родителите са втрещени, буквално не вярват на очите си и недоумяват защо неонатолозите не са им казали за проблема.

Те обвиняват и професора от Пловдив, който три пъти по време на бременността е правил изследването фетална морфология и не е открил проблема при бебчето още в утробата на майката. Оказа се, че многопръстието е често срещано явление при новородените.

При феталната морфология обаче се виждали пръстовите кости, а детенцето има по 5 на двете крачета. На видеозона на бебчето от Бургас не се е видяло шестото пръстче, защото то е без кост. Затова и професорът, който е един от уважаваните специалисти в областта, е нямало как да предупреди родителите на момиченцето.

От категорията