Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Вместо препарат в кофата сложих сол и ако знаете как светна подът вкъщи, нямаше човек, който да не ме пита с какво съм го мила

Вместо препарат в кофата сложих сол и ако знаете как светна подът вкъщи, нямаше човек, който да не ме пита с какво съм го мила

В магазините за битова химия можете да намерите много продукти за почистване на дома. Те са налични, но за съжаление  по-голямата  част от тях са опасни.

Има алтернатива, старо народно лекарство – обикновена сол . Тя е страхотен помощник в домакинството.

 Подходящ за ламинат, плочки и повърхности, боядисани с водоустойчива боя, почти универсален е. Обмислете всичките му предимства.

Как да миете подове у дома

 

Соленият разтвор много добре премахва различни видове замърсители и премахва петна. Дори прахът не полепва толкова много върху повърхности, обработени със солена вода.

За борба с петна физиологичният разтвор трябва да бъде много наситен, директно корозиращ. Много е добре да добавите малко повече сода към нея, половината от количеството сол. Тя перфектно ще се справи с замърсяването на кухненските повърхности на домакинството.

Спазвайте обаче предпазните мерки. Необходимо е да се извършват процедури със сол с ръкавици, така че да не попадне в открити пукнатини и драскотини по ръцете. Солената обработка на мраморни, гранитни и ламинирани повърхности трябва да се избягва. Солта трябва да се разрежда в топла вода, така че напълно да се разтвори, да не остави следи от ивици.

Солта е добър дезинфектант. Помага за премахване на източници на инфекции и микроби. Особено незаменим за семейства с малки деца. Не предизвиква алергии или нежелани реакции.

Ако някой от домакинството е победен от настинка, миенете със сол ще помогне. В процеса на измиване не само повърхността на пода ще бъде почистена, но и въздухът в помещението ще бъде дезинфекциран .

Солта също има енергийни свойства . Солта, поръсена в къщата, е кавга. Но пречистването със солена вода е добро. Солта почиства лошата атмосфера на дома, като прави място изпълнено с положителен заряд

Преди почистване се препоръчва да отворите прозорците, така че в стаята да има течение. Подът трябва да се измие от прозореца до прага, като по този начин прогони негативността от вашия дом. След това трябва да се измиете под течаща вода 

Можете също да изсипете 3 супени лъжици сол в малки купички или торбички и да поставите отворени във всички ъгли на къщата. Три дни след почистването на къщата със сол , изхвърлете я в кошчето и я изнесете от къщата. Обърнете внимание на тези препоръки.

От категорията