Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ИДЕИ ЗА ДОМА » Защо мъжете не се женят за жените, които обичат?

Защо мъжете не се женят за жените, които обичат?

Със сигурност много хора си спомнят момент от филма „Момчета“, когато главният герой изрича фраза, адресирана към момичетата: „Всички разбирате мъжете в нас, но не знаете едно – защо ние обичаме едни и се омъжваме за други.“

Всъщност това явлението е доста често срещано, а името му е комплексът „Мадони и блудници“.

Според психолозите този комплекс се състои в това, че мъжът възприема жената не като цялостна личност, а като обект.

В тази връзка “по-силният пол” избира “Мадоната” за ролята на съпруг, тоест жената, която ще бъде любяща майка и вярна съпруга.

Жените, които изглеждат секси и страстни са покварени в очите на мъжете.

Мъжът с комплекса “Мадони и блудници” вярва, че е невъзможно да се срещне момиче, което ще бъде едновременно добра съпруга и перфектна любовница. 

Но каква е причината за появата на такъв комплекс?

Експерти от Тел Авив откриха, че мъжете, които разделят жените на „мадони“ и „блудници“, всъщност не са доволни от факта, че в днешното общество жените са все по-доминиращи.

Изследователите обясняват, че мъжете с този проблем не са в състояние да обичат жената, с която са и уважават тази, която ги привлича сексуално. Според учените коренът на този проблем е погребан в патриархалното образование.

Мъжете, които страдат от този комплекс често имат проблеми в живота и не са щастливи. / 

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

От категорията