Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » СЕКС » 4 основни правила за секс между приятели СНИМКИ

4 основни правила за секс между приятели СНИМКИ

Сексът между приятели може да бъде чудесна алтернатива на сериозната връзка. Той е идеалне, ако не искате или все още не сте готови да започнете романтични отношения с даден овек.

Все пка обаче основното е да следвате правилата на играта. Говорим за най-важните от тях.

Ако сте уморени от връзки и задължения, но искате секс, а не необоздани игрички само за една нощ, то сексът с някой приятел може да бъде подходящ изход от ситуацията. 

Преценете сами: познавате приятеля си от много години и му се доверявате за всичко. В допълнение, вашата връзка по дефиниция ще бъде без кавги, сцени на ревност и принудителни пътувания до роднините. Не, вместо това ще се радвате на редовен секс с най-добрия си приятел.

Този модел на взаимоотношения обаче има клопки, за които трябва да знаете, за да не развалите приятелството си. Според проучвания с течение на времето секс приятелите се сблъскват със същите проблеми като другите двойки: несъответствие на очакванията, ревност и тайни.

„Далеч не всеки отговаря на този формат на отношенията“, казва секс треньорът Дейв Стълц и допълва: „Ако ревнувате и дълбоко се надявате, че сексът без задължения ще прерасне в нещо сериозно, определено не трябва да се съгласявате на секс с приятел“.

Той е категоричен, че има точно 4 основни правила за секс между приятели без задължение.

А ето и кои са те:

Съгласете се с правилата на играта
Както всяка връзка, сексът с приятел изисква изключителна честност. За да избегнете проблеми и недоразумения в бъдеще, обсъдете предварително правилата на играта с приятеля си – например трябва да решите дали е приемливо и за двама ви да се срещнете и с някой друг.

„Обсъдете всички подробности, които може да са важни: ще останете ли един с друг през нощта и трябва ли да кажете на общите си приятели, че вече сте секс приятели. 

Несъответствието на очакванията може значително да съсипе отношенията ви и в най-лошия случай да разруши приятелството ви“, казва Щулц.

Секс треньорът също така ви съветва да обсъдите предварително какво ще се случи с връзката ви, ако някой от вас срещне подходящ партньор или просто иска да напусне играта.

„Трябва да разберете, че не сте двойка и не можете да кажете на приятеля си какво да прави. Той има пълно право да се среща с други момичета, точно както вие с другите мъже“, казва той.

Не се примирявайте със секс с приятел, ако искате нещо повече 
Ако мечтаете за сериозна връзка, то сексът с приятел определено не е вашата възможност. Ще загубите само време, а вероятно и приятел: ако той ви предлага секс без задължение, можете да сте сигурни, че бракът не е в неговите планове.

„Вероятността сексът между приятели да се превърне в истинска връзка е изключително малка“, казва психологът Кристал Фуентес и допълва: „Не се заблуждавайте: ако искате връзка, говорете директно с мъжете, с които се срещате и не се примирявайте с нищо по-малко“.

Бъдете честни един към друг
Както вече казахме, вие и вашият приятел трябва да обсъдите предварително правилата, които са приемливи и за двама ви. В отношенията на секс между приятели честността играе голяма роля: важно е да говорите откровено помежду си, както и за вашите желания и предпочитания в леглото.

„В противен случай рискувате да изпаднете в неприятна ситуация. Моите клиенти често се оплакват, че техните сексуални приятели ходят на срещи с някой друг“, казва психологът Кърт Смит. 

„Очевидно е честността играе решаваща роля в подобни ситуации и ако не сте готови да говорите открито за сексуалния си живот, не бих ви препоръчал да правите секс без задължение“, съветва той.

Запазете приятелството си
Казват, че не можеш да развалиш приятелството си със секса, но в реалния живот всичко е много по-сложно. Ако връзката ви е станала трудна или някой от вас явно изпитва чувства, психолозите съветват да спрете да се срещате, за да спасите приятелството си.

„Най-добрият начин да направите това е да прекарате време заедно като приятели: отидете на кино или поръчайте пица. Накратко, правете всичко освен секс“, съветва секс треньорът Кевин Хик. 

„Влюбваш се в този, с когото спиш – проста материя, в крайна сметка ние не сме роботи. В такава ситуация е важно да направите пауза навреме, за да поддържате приятелството си“, допълва той. /

Харесайте и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

От категорията