Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕХНОЛОГИИ » Facebook ще отговарят пред ЕС за финансовите рискове на виртуалната валута Libra

Facebook ще отговарят пред ЕС за финансовите рискове на виртуалната валута Libra

Вече ви информирахме, че EC започна разследване срещу Facebook заради криптовалутата Libra. Новият продукт на компанията предизвика сериозни дискусии сред специалистите. Някои анализатори изразиха силни съмнения около начина, по който работи виртуалната работа. ЕС също са скептично настроени към виртуалната валута в сегашния ѝ вид.

Нов доклад на The Financial Times разкрива, че представители на Европейската комисия (ЕК) са подготвили сериозен списък с въпроси, на които Facebook трябва да отговорят.

 

Основната цел е да се предостави повече информация за рисковете, които може да предизвика Facebook Libra на континента. ЕС искат да бъдат сигурно, чe ако позволят на виртуалната валута да се използва в държавите-членки това няма да навреди на финансовата и банковата стабилност. Вече стартираха публични дискусии по темата, като се забелязва и сериозен негативизъм спрямо бъдещето на виртуалната валута. Френското правителство например иска да бъде въведена забрана за Libra в ЕС.

 

 

Facebook няма да получат нужните разрежения за регулирането на виртуалната валута, докато не получават всички желани отговори от компанията. Предстоят срещи на високо равнище, на които Facebook и ЕС да обсъдят в детайли ситуацията. Трябва да отбележим също, че има голям брой политици, които симпатизират на идеята за въвеждане на виртуална валута на континента. Все пак е необходимо да се създадат регулации в банковия сектор, за да може Facebook Libra да започне да се използва от масово в ЕС.

 

От категорията