Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » КУЛТУРА » Още има време. Къде да празнуваме Нова Година?

Още има време. Къде да празнуваме Нова Година?

Нова година се счита за специален празник за мнозина. Той е известен и обичан по целия свят. Някои обичат да празнуват Нова година у дома със семейството и приятелите си. Някоr предпочитаj да пътуваj, за да отпразнува Нова година на ново и интересно място.

Празненствата на Нова година в различни страни и градове се провеждат по специален начин.

Има 10 места, които всеки трябва да посети за Нова година.

Ню Йорк

Необичайно красив град. Огромен брой хора идват в Ню Йорк всяка година, само за да се потопят в атмосферата на магията. По време на тържеството всичко наоколо е украсено с гирлянди, а Дядо Коледа и елфите му се разхождат по улиците.

Лас Вегас


В новогодишната нощ основният път на града е блокиран, така че хората да могат да видят великолепните фойерверки. Освен това клубовете подготвят специални програми, в които всеки може да участва.

Париж


Всеки трябва да е бил тук поне веднъж в живота си. Градът е осеян с различни ресторанти, барове и кафенета. В новогодишната нощ определено няма да скучаете.

Единбург


Специален град. Тук празникът се чества според езическите традиции. Тържеството продължава 3-4 нощи.

Рио де Жанейро


Пламенните партита и морето от напитки ще накарат всеки да се превъзбуди. Разбира се, празникът е придружен от традиционните фойерверки.

Ко фанган, Тайланд


Тук има всичко необходимо, за да посрещнете предстоящата година. Шумните партита и празничната атмосфера няма да ви оставят безразлични.

Сидни


Ако искате да избягате от студената зима, тогава това е най-добрият вариант. Освен това градът е пълен с фестивали и събития в чест на празника.

Барселона


Тук не е обичайно да се празнува празникът на което и да е конкретно място. Според древните традиции, Нова година трябва да се празнува у дома на семейната трапеза. Но след вечеря можете да ходите по клубове и барове. Нощният живот тогава е в разгара си.

Токио


Тук Новата година се празнува по съвсем различен начин. Първо, празникът продължава от 29 декември до 4 януари. Новогодишните тържества се провеждат по улиците. Освен това на 1 януари можете да посетите императорския дворец. Това е рядка възможност, която не бива да пропускате, защото вратите на двореца се отварят само 2 пъти в годината.

Хелзинки

Хората идват тук за красива зимна приказка. В новогодишната нощ градът гори с хиляди светлини. На улиците се провеждат шумни тържества, към които всеки може да се присъедини. Празнувайки празника в този град, можете да почувствате истинско сливане с природата.

От категорията