Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Бойко Борисов: Емигрантите се връщат, заплатите са високи, всичко процъфтява, има такава държава

Бойко Борисов: Емигрантите се връщат, заплатите са високи, всичко процъфтява, има такава държава

 

 

„Усилията дават своите резултати – център след център, висококвалифицирани служители, българите се връщат от чужбина заради високите заплати, защото България е прекрасно място за живеене.

Това се прави, само когато има такава държава”, обяви премиерът Бойко Борисов при откриването на BOSCH Инженеринг център в София Тех парк. Според него страната ни продължава да привлича чуждестранни инвеститори и даде пример с открития център за споделени услуги на белгийската финансова група KBC във Варна, където ще бъдат разкрити над 300 нови работни места.

„Около 20-30 души са се върнали, за да работят за компанията(BOSCH Инженеринг център – бел.

ред.). На 500 метра от тук е аутсорсингът на Световната банка. Малко по-надолу ще бъде един от осемте суперкомпютъра, които и вие ще можете да използвате.

Винаги съм казвал, че България трябва да се гордее с хакерите си и с талантите в писането на софтуер. Защото тези 200 души, които сте тук, сте нашата гордост“, допълни Борисов.

Премиерът съобщи още, че у нас се „прави наука, правят се велики неща и продължава да се изгражда.

Усилията ни се възнаграждават“. Затова и новият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен ни определила един прекрасен ресор.

„По-добър ресор не бихме и искали – това е бъдещето – образование, култура, спорт, „Еразъм “, университети, и това, което вие правите тук“, изтъкна Борисов.

Източник: Офнюз

От категорията