Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » „Иранската Джоли“ даде интервю в затвора, в което разкри как социалните мрежи унищожили живота й |

„Иранската Джоли“ даде интервю в затвора, в което разкри как социалните мрежи унищожили живота й |

Обикновено 22-годишно момиче от Техеран стана известно в целия свят поради необичайния си външен вид. Но заради него тя се озова в затвора и сега Захар Табар откровено разказа пред репортери своята история.

Преди около месец Захар беше арестувана, обвинена в богохулство, подбуждане към насилие, получаване на доходи по неприемливи методи и тласкане на младите хора към морален упадък. Но накрая момичето получи възможност да обясни причините за действията си, като покани журналисти, пише The New York Post.

Захар разказа, че е единственото дете в непълно семейство – родителите й се развеждат, когато е била малка. Момичето искало да стане известно през целия си живот, но не знаело как да постигне това. И тогава забелязало, че вулгарни и странни неща често печелят много лайкове. Така тя се въоръжила с Photoshop и козметика, създавайки образа на „Иранката Джоли“.

Всъщност Захар не се опитвала да изобрази холивудска актриса, вдъхновението й била Емили, главната страшна героиня от анимационния филм „Булката труп“. Момичето сподели, че е направило 50 операции, след което целият Интернет започнал да говори за нея. Тя публикувала все повече снимки в стремежа си към популярност. Сега 51,6 хиляди души следват страницата й в Инстаграм.

“Мама ме помоли да свърша с този маскарад, но не можах. Понякога думите на непознати в интернет изглеждат по-важни от вашите близки. Но, ако не бях поела по този път, щях да бъда много по-щастлива,” разказва Захар Табар.

Превод
 

От категорията