Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Рецепта за лесно и бързо домашно кисело мляко без квас

Рецепта за лесно и бързо домашно кисело мляко без квас

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

С течение на времето все по-малко продукти достигат до нас в оригиналната си форма, а киселото мляко е едно от тях. Как да си приготвим сами кисело мляко е известно още от древни времена, тъй като това е един от начините за запазване на ценните съставки в млякото. Сега е лесно да си купите всякакви видове от магазините, но няма да знаете какво има в тях, а да си направите сами не е чак толкова сложно.

Редакционната ни колегия ще опише процеса на приготвяне без нужда от квас, само прясно мляко и сметана, което е най- лесния вариант

Използването на кисело мляко е огромно от всички! Не случайно го наричат здравословен еликсир.

 След научни изследване стана ясно за целия свят. Такъв хранителен продукт е особено полезен за тези, които страдат от стомашно-чревни заболявания, диета, хипертония. Възстановяването на чревната микрофлора също ще бъде приятен бонус.

 

Съставките

прясно мляко 800 мл

заквасена сметана 2 супени лъжици

 

Подготовка

Изсипете млякото в дълбока тенджера и го сложете да заври. След това оставете да се охлади до температура, малко по-висока от стайната (около 30 градуса).
Добавете заквасена сметана към млякото и разбъркайте добре. Покрийте тенджерата с кърпа и поставете на топло място за един ден.

То може да се използва за различни цели, а най-лесният начин е просто да си го хапнете. Също така може да го добавите към различни сладкиши и кексове, вкусът им ще предобие съвсем различен вкус

Този полезен продукт може да представлява интерес за вашите приятели – споделете статията с тях!

От категорията