Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Твърде дебела котка не беше допусната в салона на самолета и я пратиха в бизнес класа |

Твърде дебела котка не беше допусната в салона на самолета и я пратиха в бизнес класа |

Фантастична, но въпреки това най-истинска история, се случи с котарака Виктор, който заедно с господаря си Михаил Галкин отлетя от Рига за родния му Владивосток през Москва. Първата част от полета Рига-Москва беше нормална: регистрирана, качеване на борда, полет. Вярно, че Виктор имаше труден полет, дрога, стискаше уши и пр. Може би го измъчвали лоши опасения?

В Москва обаче, по време на пехвърлянето в Шереметиево, служителите поискали да претеглят котката на ветеринарен контрол.

„Контролното претегляне показа, че животното тежи твърде много повече от 10 кг,  за да може да пътува в салона. След което служителката тържествено обявила, че котката е отравила в багажното. На всички опити да се обясни, че котката няма да издържи 8 часа в багажното жива и ще има кошмари за това до края на живота си, тя отговори, че има правила и няма да поема отговорност заради 2-та излишни килограма на Виктор,” описа злополуките с котката на страницата си във Фейсбук Галкин. В резултат на това Михаил трябвало да предаде билета си.

Той започнал да търси мъчително изход и го намерил – да организира подмяна. С помощта на социалните мрежи намерих мини Виктор с приятел – очарователна котка Фийби, която тежеше толкова, колкото изисква Аерофлот. Но възникна и друг проблем – с билетите. Галкин го завел в бизнес класа.

На другия ден Михаил с добре охранения Виктор, пристигнали на летището. Операцията по заместването била успешна: кантарът показал приемливо тегло. След като се регистрирла за полета, Михаил върна Фийби на собствениците и се качил с Виктор. Седейки в салона на бизнес класата, едва се сдържах от изкушението да викам на стюарда от радост: „Момче, донеси ни малко водка, ние летим до вкъщи,“ пише той.

Превод
 

От категорията