Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Мария Гроздева с нова любов – колоездене

Мария Гроздева с нова любов – колоездене

Двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева има нова страст в спортовете – колоезденето.

Софиянката смени пистолета с колело и редовно върти педали от столицата до съседните градове и обратно. Компания на именитата ни спортистка прави нейният треньор и съпруг Валери Григоров, който стриктно следи за скоростта и натоварването й.

Страстта на Гроздева към колоезденето не остана незабелязана от една от най-големите български компании за велосипеди, откъдето й подариха две професионални шосейни колелета и пълна екипировка.

“Миналото лято, на Синеморец, край морето. Взехме с Валери, мъжа ми, два „планински” велосипеда и се оказа, че е много приятно да въртиш педалите срещу бриза. Особено сутрин рано – дишаш си йода и въртиш.” – разказва в интервю Мария.

“Запалихме се много по този спорт и не пропускаме ден, без да тренираме с велосипедите. Правим обиколки около София и въртим по около 60 км на ден. ” – заявява пък съпругът й.

Въпреки новата си любов обаче, Гроздева не изостава в подготовката с пистолета, тъй като през март има европейско по спортна стрелба в Москва, за което тя се готви.

“Заявявам сериозно: много съм доволна, че открих колелото. Като средство за постигане на високи резултати в спорта.”, категорична е накрая Мария.

 

 

 

 

 

 

 

Източник: Blife.bg

 

От категорията