Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Теориите, свързани с някои от най-известните кино герои

Теориите, свързани с някои от най-известните кино герои

Историите за произхода на героите във филмите винаги са много успешни. Дори ужасната предистория на “Междузвездни войни” (Star Wars) успя да спечели купища пари, защото разказа за раждането на Дарт Вейдър. От това следва да се запитаме защо вече не сме видели пикантната ретроспекция на всеки един известен герой? Краткият отговор е, че всъщност сме. Просто в някои филми и сериали трябва да гледате внимателно задния план или изтритите сцени, за да научите неща като…

6. Джокерът на Хийт Леджър вероятно е бил войник

Джокерът в “Черният рицар” (The Dark Knight) доста добре се оправяше с военно снаряжение като гранати, експлозиви и автоматични оръжия, но можем да ви кажем, че такива умения не се придобиват от интернет. Сигурни сме, че не бихте могли да взривите цяла сграда или да уцелите движещ се автомобил с базука в движение. Освен ако Джокерът не е израснал в града от GTA, единственото място, където би могъл да се научи на такива неща е армията.

Теориите променили някои от най-известните филмови герои

Но това не е просто наше предположение, а една от официалните теории за произхода на злодея. Военното минало на Джокера би обяснило много неща за него като например военната прецизност на тактиките му.

5. Джак Спароу е станал пират, защото е отказал да се занимава с роби

Може би това, че не можем да кажем дали Джак е добър или лош ни привлича към него. Все пак, той предаде Орландо Блум (Orlando Blum) на чудовищния Дейви Джоунс, но след това пък рискува живота си, за да се върне и да спаси екипажа и кораба си в края на филма. Ако в сърцето на Джак се крие моралната неопределеност, разбираме защо следната сцена е била изрязана от “Карибски пирати: Сандъка на мъртвеца” (Pirates of the Caribbean: At World’s End):

 

[embedplusvideo height=”315″ width=”560″ editlink=”http://bit.ly/1gu4G84″ standard=”http://www.youtube.com/v/hTkIIvApmok?fs=1″ vars=”ytid=hTkIIvApmok&width=560&height=315&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep7273″ /]

В изтритата сцена виждаме Кътлър Бекет, президентът на Британска източноиндийска компания, да говори на Спароу за общото им минало. От краткия им разговор научаваме, че много години преди събитията във филма, Джак е работил за компанията, докато не са му поверили “товар”, който се оказал пратка роби. Типично за него, Джак Спароу ги освободил. “Хората не са товар, приятел.” – казва той.Точно в този момент можем да видим как Джак се превръща от пълен задник в почти свестен човек.

4. Нала почти е била изнасилена от Скар

“Цар лъв” (The Lion King) е оставил толкова голям отпечатък върху детството ни, че всеки роден преди 90-та година може да ви каже поне 10 песни от филма. И докато сме на тема песни от “Цар лъв”, сещате ли се за онази, в която се пее за изнасилване?

 

 

[embedplusvideo height=”315″ width=”560″ editlink=”http://bit.ly/1gu5Dgu” standard=”http://www.youtube.com/v/nAfz6bEUfRA?fs=1″ vars=”ytid=nAfz6bEUfRA&width=560&height=315&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep6890″ /]

Въпросната песен се казва “The Madness of King Scar” и в нея се разказва за това колко Скар си е падал по Нала (приятелка на Симба от детството) и как щял да се сношава с нея когато си поискал. “The Madness of King Scar” е изрязана от филма и е трябвало да звучи след като Скар убива брат си и става крал.

3. Спок е роднина на Шерлок Холмс

В “Стар Трек VI: Неоткритата страна” (Star Trek VI: The Undiscovered Country) има сцена, в която Ентърпрайз стреля по клингонски кораб, въпреки че Кърк не е близо до контролите или барчето, на което вечно логичния Спок отговаря:

“Мой предшественик твърдеше, че когато елиминираш невъзможното, остава само истината, колкото и невероятно да е тя. Ако не бяхме стреляли ние, друг кораб щеше да го направи.”

Теориите променили някои от най-известните филмови героиАко това ви звучи познато, то е защото идва от историята за Шерлок Холмс „Знакът на четиримата“ от 1890г – факт, с който Спок е бил наясно, след като е доста начетен. Това означава, че той не би споменал предшественика си, ако той беше някакъв случаен тип, който веднъж просто е цитирал Холмс.

2. Кърк е оцелял от космически холокост

След толкова години нарушаване на закона и правилата на звездния флот, защо някой би направил Кърк капитан? Как изобщо някой се превръща в такава безразсъдна развалина с толкова много проблеми с властта? Ако сте обърнали внимание на заглавието по-горе, вече знаете, че той е оцелял от космически холокост.

Преди събитията от оригиналните епизоди, Джеймс Т. Кърк е живял на планетата Тарсус IV, когато гъбичка е унищожила повечето от хранителните запази на човешката колония. За да не измрат всички от глад, губернаторът на колонията измислил гениално решение: да убие половината от осемте хиляди души на Тарсус и да си спечели готиния прякор Кодос Екзекутора.

Теориите променили някои от най-известните филмови герои

Но само това не е достатъчно, за да сравним Кодос с Хитлер. Тогава трябва да споменем и за това, че Кодос пощадил само най-чистите и “достойни”, всичко в името на генетичното превъзходство.

1. Оптимус Прайм е на 9 милиона години

В епизод “War Dawn” от анимираните серии, група автоботи се връщат 9 милиона година в миналото на Кибертрон, където се срещат с наивен докер на име Орион Пакс, който по някаква причина изглежда носи червило.

Оказва се, че този робот е Оптимус Прайм преди да заглади няколко бръчки тук и там, за да прикрие факта, че е на повече от 9 милиона години.

Теориите променили някои от най-известните филмови герои

Преди доста ледени епохи, Орион Пакс бил типичен работник с приятелка на име Ариел и топли чувства към Мегатрон, част от новото поколение летящи роботи. Но всичко това се променило, когато Пакс завел Мегатрон в склада, където работил и където се намирали големи енергийни резерви. Мегатрон убил Ариел и Пакс, след което изчезнал със запасите, давайки важен урок на децата по света – никога не се срещайте с героите си (защото могат да ви убият).

Автоботите от бъдещето обаче се намесили и занесли Пакс на майстор, който го върнал от мъртвите като корав воин, способен да победи десептиконите.

 

 

Източник: 359.bg

 

 

От категорията