Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Почитатели на Майкъл Джексън обезщетени за емоционално страдание

Почитатели на Майкъл Джексън обезщетени за емоционално страдание

Петима почитатели на Майкъл Джексън получиха символично обезщетение от едно евро всеки, след като френски съд потвърди, че те са пострадали емоционално от смъртта на поп звездата.
 Необичайното дело се гледаше от съда в Орлеан, като по него 34 почитатели съдеха лекаря на Джексън Конрад Мъри за емоционалното страдание, което са преживели. Лекарят беше осъден през 2011 г. заради смъртта на певеца от свръхдоза сънотворни.

 Съдът постанови, че петима от ищците, двама от Франция, двама от Швейцария и един от Белгия, са доказали емоционалното си страдание от смъртта на Джексън.
 “Доколкото знам, за първи път в света се признава понятието емоционално страдание във връзка с поп звезда”, заяви адвокатът на ищците Еманюел Людо. Той допълни, че клиентите му доказали страданието си чрез свидетелски показания на очевидци и медицински удостоверения.
 Делото беше заведено от групата “Общност Майкъл Джексън”, която се намира близо до Орлеан, Централна Франция. Людо заяви, че обезщетението е символично и ищците няма да искат своето едно евро от Мъри, който беше освободен през октомври м. г., след като излежа две години от четиригодишната си присъда. Адвокатът обаче допълни, че почитателите на Джако се надяват статутът им на признати жертви да им помогне да бъдат допуснати в гробището Форест Лоун в Лос Анджелис, където е погребан певецът, въпреки че то е затворено за външни хора.

Източник: Hotnews.bg

От категорията