Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Да преоткриеш себе си

Да преоткриеш себе си

Талантите могат да се проявяват в най-неочаквания момент и някои спокойно могат да оправдаят поговорката “Всяко зло за добро!”.
 Такъв е случаят на Дерек Амато, който открива невероятен талант, след като си удря главата в басейн. Дерек веднага е закаран в болница, където е диагностициран със сериозна мозъчна травма. Пациентът се настанява по спешност и лекарите имат сериозни опасения, че Дерек може да има дълготрайни проблеми.

Пациентът твърди и до днес, че мозъкът му работил на 100% и направо превъртал, което е в следствие на опит за свързване на невроните в мозъка, които са били прекъснати.Амато е изписан след две седмици от болницата, където не са установени други усложнения. Разбира се, има едно изключение, което се изразява в новия талант на пострадалия – Амато става доста музикален и започва да свири невероятно добре на пиано, когато отива на гости на приятел. Той никога не се е докосвал до музикалния инструмент, но пък умее да свири сложни композиции и дори да пренаписва песни по собствен стил. Според лекарите, това е типичен музикален научен синдром, който се развива след сериозни наранявания на главата и е отговорен за подобряване на някои качества и достигането на други до най-високото ниво. Бързаме да предупредим, че боят и умишленото нараняване на главата няма да помогнат, защото това е много рядък синдром и само няколко човека на планетата могат да се похвалят с нови таланти. Остави детето, няма да научи нищо с бой.

От категорията