Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Гола олимпийка предизвика лют скандал

Гола олимпийка предизвика лют скандал

Сериозен скандал се разрази около ливанската представителка в алпийските ски на олимпийските игри в Сочи. Проблемът възникна около стари разголени снимки на Жаки Шамун.
Фотосите са правени преди три години за календарна сесия, но станаха популярни в света през последните дни. Заедно със снимките на Шамун се появи и видео от фотосесията.

Това предизвика скандал в азиатската държава. Любопитното е, че и още две ливански скиорки са участвали в снимките за календара – Ширин Нджеим и Айсе. За техния случай обаче нищо не се споменава.
„Искам да се извиня на всички. Знам, че Ливан е консервативна държава и това не е имиджът, който отговаря на нашата култура. Напълно разбирам отправените към мен критики“, обясни скиорката във „Фейсбук“.
Шамун е специалист в слалома и участва във Ванкувър 2010. Тя живее в Швейцария и е един от двамата представители на Ливан в Сочи.
Въпреки извинението ливанският министър на спорта и младежта Файсъл Карамех нареди разследване на случая. Новината беше разпространена от Ливанската новинарска агенция, след като се оказа, че снимките са правени в ливанския планински курорт Фарая. На Шимун и другият олимпийски представител на страната Александре Мобат беше забранено да дават изявления пред медиите.
1

Мексиканският скиор Хубертус фон Хоенлое, който е аристрократ, фотограф, бизнесмен и поп певец, призна, че е направил снимките преди три години за австрийски ски календар. 55-годишният Фон Хоенлое, който е наследник на германски благороднически род, има мексиканско и лихтенщайнско поданство.

2

„Да, аз съм правил снимките. Те са много елегантни и нежни. Жаки Шамун обаче не може да ми се сърди, тъй като аз не съм разпространил снимките в интернет“, обясни Фон Хоенлое пред „Ройтерс“.
[embedplusvideo height=”315″ width=”560″ editlink=”http://bit.ly/1mfWr6j” standard=”http://www.youtube.com/v/2ex6Y-QELHo?fs=1″ vars=”ytid=2ex6Y-QELHo&width=560&height=315&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep7777″ /]

 

От категорията