Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕМА НА ДЕНЯ » Киев обвинил БНТ, че изкривява информацията от Крим

Киев обвинил БНТ, че изкривява информацията от Крим

Българските и всички европейски журналисти са обвинени, че изкривяват информацията от Крим, съобщи пратеникът на БНТ там Марио Гаврилов. Екипът на националната ни телевизия не е допуснат в сградата на Върховната рада, където тази сутрин е имало заседание.Официалният отказ българските журналисти да бъдат допуснати е бил, че има прекалено много акредитирани медии. Неофициално им е обяснено, че и останалите европейски медии са извън сградата.

На заседанието е проведена среща с кримски татари. Това е единствената етническа група, която е против присъединяването на Крим в Руската федерация. Обещавани са им постове в управлението. На обсъждането е пристигнал от Русия и президента на Република Татарстан.

Правителството в Симферопол чертае планове за присъединяването на Крим към Русия. Те очакват 5 млрд. щ.д. да дойдат от Москва през следващите години. В първата година се очаква 1 млрд. щ.д. Голяма част от тези пари ще отиде за изплащане на заплати и пенсии. Разликата в пенсиите между Русия и Украйна е 3:1 в полза на Русия.

 

Източник: Blitz

От категорията