Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » За силата и волята на един “инвалид” (видео)

За силата и волята на един “инвалид” (видео)

Бихме искали да ви представим историята на едно момче, което е пример за това как човек трябва да има воля за борба, въпреки трудностите, които съдбата му предоставя. Арон Фодерингам (Aaron Fotheringham) няма представа какво е да се движиш без количка, той е роден с дефект на гръбначния стълб. Въпреки тежките прогнози, още от самото си раждане, Арон никога не е губи духа си и още от 8 годишен започва да тренира усилено. Всеки ден ходи в парка на площадката за скейтбордове и се упражнява със своята количка.

Воден от страстта си към силните усещания продължава да тренира усилено и успехите не закъсняват. Не след дълго спечелва турнирът за младежи “BMX freestyle” и след това “Vegas AmJam BMX”.

Сега Арон обича да посещава площадките за деца с увреждания и да им показва как да приемат инвалидната количка, като средство за забавление а не като недостатък. Той смята, че по този начин ще ги накара да не се чувстват отхвърлени и да повярват, че има нещо специално в това.

Арон е от тези хора, които са достойни за възхищение и адмирации. Той вдъхва надежда на всички онези, които са се отказали от мечтите си и от правото да могат да избират в живота си.

 

[embedplusvideo height=”360″ width=”640″ editlink=”http://bit.ly/1lwxjUW” standard=”http://www.youtube.com/v/U2D6Iy7m7qI?fs=1″ vars=”ytid=U2D6Iy7m7qI&width=640&height=360&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep8722″ /]

 

Източник: Lifebg

 

От категорията