Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Внезапно почина прокурор по делото “Килърите”

Внезапно почина прокурор по делото “Килърите”

Много приятели и колеги дойдоха да се простят с прокурор Валери Мирчев на поклонение в църквата “Света Троица” в Плевен. Той почина внезапно вчера на 53-годишна възраст, съобщиха от Окръжна прокуратура в града, без да уточняват причината за смъртта.

Едно от знаковите дела, които направиха името на Валери Мирчев известно, е за пожара във влака “София-Кардам” през 2009 г., при който девет души загинаха.

Върховният касационен съд потвърди присъдите на тримата служители на БДЖ, които прокурорът обвини.

Сред последните му обвинителни актове пък бе този за измама и изнудване срещу Васил Костов-Кеца – част от бандата на „Килърите”, и срещу баджанака му и бивш полицай Тодор Тошев. Мирчев бе обвинител и срещу друг арестуван по “Килърите” – Георги Петков-Дачи, който получи присъда от 20 години лишаване от свобода.

Колегите на Валери Мирчев го определят като изключителен професионалист и човек. В края на миналата година главният прокурор Сотир Цацаров го награди “за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните си задължения”. Мирчев бе поощрен и с грамота за “Служебна благодарност”.

 

Източник: fakti

От категорията