Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕМА НА ДЕНЯ » Креативни крадци изкопаха тунел до банкомат

Креативни крадци изкопаха тунел до банкомат

Крадци прокопаха тунел, дълъг петдесет фута (около 15 м) под сграда в околностите на Манчестър, за да изпразнят банкомат и да ошушкат парите от касите в магазин от веригата „Теско”, съобщи Дейли мейл. Задигнати са хиляди лири. Предполага се, че неуловимата засега банда е извършила най-малко три обира в града от 2007 година насам. При поредния си рейд обирджиите задигнали значителна сума пари, които са били оставени в касите.

Според говорител на полицията сумата е в размер на „десетки хиляди паунда”.

Като се имат предвид размерите на разкопките, престъпниците трябва да са работили не по-малко от един месец с лопати и кирки.
Според детективите крадците са прекарали дълго време в района и не може да не са забелязани от някого и да не са споделили за своите планове. Полицията призовала жителите в района да се обадят в участъка, ако имат информация за копачите.

Любопитното е, че през януари 2012 г. от същия банкомат е била открадната крупна сума като в този случай крадците са прокопали два пъти по-дълъг тунел под сградата – 100 фута. Предполага се, че копаенето тогава е продължило шест месеца.
Засега полицията не е открила извършителите на обирите.

Източник: Blitz

От категорията