Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Слави бързо губи милионите си!

Слави бързо губи милионите си!

Слави Трифонов губи милиони левове заради кризата, която се отрази пагубно на медиите и шоубизнеса у нас. Дългия печели с по 2 млн. лв. по-малко в последните две години, а тази е на път да калкулира още по-ниски приходи, издават от екипа му,  пише вестник  “Ретро”, цитиран от pik.bg.

Шоуменът от Учиндол до скоро не се тревожел за финансовото си състояние и се успокоявал, че тежките времена ще отминат и джобът му отново ще се пълни.

В последните месеци обаче започнал драстично да съкращава разходите си, оправдавайки се именно с резкия спад в печалбите.

Калкулацията на Слави показала, че ако след 2000 г. прибирал по 15 млн. лв. годишно, а до 2009 г. по 7-8, то в последните две едва смогвал да закръгли по 2 млн. лв., които да добави в банковите си сметки. Това сочат и финансовите отчети на продуцентската му компания за 2013 година. В същото време разходите му не само не намалявали, но и се увеличавали и така скътаните му авоари започнали да се топят.

Дългия дори започнал да обмисля къде да инвестира парите си, така че да му носят приходи. Сега милионите му стояли на няколко влога в банки и трупали единствено лихви и то съвсем не високи. Шоуменът искал да ги вложи в някакъв печеливш бизнес, така че да правят по-висока доходност и да не усеща толкова драматично обезценяването им. Във всички сектори обаче кризата била жестока и така и не намирал подходяща сфера, в която да стартира нови начинания.

„Ситуацията е тежка не само за нашата фирма, а за всички продуценти, защото телевизиите намалиха много плащанията, рекламодателите също. От музика и участия пък съвсем не се изкарват никакви пари и ако преди сме имали годишно по 5 млн. лв. от авторски права на песни, то сега трудно се събира по един”, обясняват хората на Дългия, които също са усетили кризата на собствен гръб.

Трифонов не е вдигал заплатите им от 3 години, а бонусите от допълнителни участия и турнета са спаднали тройно за последните две години.

Най-тежко му било обаче на Слави. Въпреки че водещият подписа нов договор за още 2 години с Би Ти Ви и така си гарантирал сигурни приходи, тези пари съвсем не били достатъчни, за да му осигурят регулярно попълване на банковите сметки.

„За предаване се плащат по 25 бона и от 4 години са си все толкова, а разходите са двойни. Почти нищо не остава като печалба. А колкото повече пари имаш, толкова повече губиш от инфлацията и е нормално да е притеснен”, обясняват от екипа на Слави.

Според хората му за тежкото му състояние вина носи както ниският рейтинг на „Шоуто на Слави“, така и неуспехът на голяма част от начинанията му. В последните години Слави хвърля куп пари за телевизионни проекти, които не се увенчаха с успех. За капак разходите по поддръжката на продуцентската му къща, техниката в студиото, както и заплатите на екип от около 100 човека, съвсем утежнили финансовото положение на Дългия.

От категорията